Quantcast
Джина Карано ще вдига бунт срещу „Дисни" | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Джина Карано ще вдига бунт срещу „Дисни"

Но обожава колегата си Педро Паскал, въпреки политическите им различия и някои обидни постъпки
671
 DisneyPlus
Джина Карано в компанията на вече бившите си колеги от първия игрален сериал от света на „Междузвездни войни“.

Джина Карано, актрисата, която миналата седмица беше уволнена от сериала „Мандалореца“, призова за бунт срещу „Дисни“, на  има само добри думи за бившия си колега Педро Паскал, въпреки че казва, че той е направил "някои обидни неща".

В ново интервю за „Шоуто на Бен Шапиро“ актрисата с консервативни възгледи говори за уволнението си от „Лукасфилм“, съобщи USA Today. То дойде, след като тя сподели множество противоречиви публикации в социалните медии, които доведоха до появата на масови призиви за уволнението ѝ и до кампанията #FireGinaCarano (Уволнете Джина Карано). (А след уволнението консерваторите стартираха кампания с хаштага #CancelDisneyPlus - Отхвърлете Дисни+).

В поста, който сложи край участието ѝ в сериала „Мандалорецът“, (и вероятно на всичките ѝ надежди да попадне отново в света на „Междузвездни войни“) тя оприличи положението, в което се намират хората с консервативни възгледи в САЩ, с положението на евреите в Германия по време на Холокоста. 

След новината феновете призоваха „Дисни“ да не уволнява Паскал, който в туит от 2018 г., също се позовава на Холокоста, като беше направил сравнение между имигрантските деца без документи, затворени в клетки, с евреите в германските концентрационни лагери.

Но за Дисни този статус беше само последната капка. В по-ранни туитове Карано се подиграваше с новите местоимения, на които държат някои транс хора, както и с носенето на маски като противоепидемична мярка.

Карано каза, че е очаквала уволнение, но е научила за него чрез социалните мрежи и новинарските репортажи, преди да получи имейл от „Дисни“, потвърждаващ, че вече не е в сериала. Тя казва, че целта на нейния туит е била „да събере хората заедно“ и, че „благородният дух на еврейския народ е вдъхновяващ за нея“. Актрисата, обясни, че е научила, че „Дисни“ следи хаштага #FireGinaCarano, когато случайно й е изпратен „осведомителски“ имейл, който ѝ разкрил, че има подкрепа в екипа.  Освен това имала усещането, че откакто започнали снимките на на „Мандалорецът“, я наблюдавали още по-внимателно.

„Те са били навсякъде около мен и са ме следили като ястреби“, каза Карано.  „Работехме заедно и те можеха да говорят каквото си искат. Моят проблем беше, че  не бях съгласна с това, което говореха“. 

„Бях подготвена да бъда изгонена по всяко време, защото съм виждала това да се случва на много хора. Виждах погледите им. Виждах тормоза, и знаех, че е само въпрос на време за дойдат и за мен, на реших да остана вярно на себе си и да не се предам без бой — и няма да съм сама. Добре дошли в бунта!“.

Карано също така заяви, че знае история за „Дисни“ която би обърнала наопаки разказа на медиите. Но сега не може  да говори за нея, защото ще постави в опасност приятел, а „всеки се страхува за работата си“.  

Но за бившия си колега в главната роля Карано бе категорична: "Обожавам Педро. Знам, че е казал и направил някои обидни неща. Не мисля, че публикуването на чийто да е личен телефонен номер в социалните мрежи е добра идея", каза тя за актьора, пуснал в Туитър личния телефонен номер на сенатор Тед Круз в началото на януари след щурма на Капитолия. "Но след като разбрахме, че политическите убеждения малко се различават, ние се споразумяхме, че сме на първо място хора. И приятели."

Карано каза, че знае, че както демократите, така и републиканците "се опитват да ги разделят" с Паскал, защото и двамата силно държат на убежденията си. „Предполагам, че сме на по-различни позиции, защото сме преживели различни неща. Знам, че и двамата сме сгрешили с туитовете си. Не сме перфектни, ние сме хора. И той не е лош човек. Той е чудесен“  

Бившата ММА състезателка ​​обсъди и поста, довел до нейното уволнение, на който беше изобразена еврейка, бягаща от хора с бухалки през Украйна през 1941 г.

 "Евреите са били гонени и бити по улиците не от нацистки войници, а от собствените им съседи ... дори от децата", пише в публикацията.  „Тъй като историята е редактирана, повечето хора днес не осъзнават, че за да стигнат до точката, в която нацистките войници лесно са могли да приберат хиляди евреи, правителството първо е накарало собствените им съседи да ги мразят, просто защото са евреи. Как това се различава от сегашната ситуация, когато толкова много хора са мразени, заради политическите им възгледи?"  

Наскоро бе съобщено, че съвместно с Daily Wire, чийто съосновател е Шапиро, Карано ще продуцира и да участва в предстоящ нов филм, след като е била отхвърлена и от своята агенция United Talents.

„Това е само началото", написа Карано по това време в Twitter. „Добре дошли в бунта“.

Още

Бял хетеросексуален мъж получи $10 млн. за уволнение по расов признак

06.11.2021

9121
Скарлет Йохансон и „Дисни“ се сдобриха ненадейно

01.10.2021

467
Морски шеф бе уволнен насред спасителната операция

29.09.2021

4646