Медия без
политическа реклама

Делото срещу Явор Бахаров е насрочено за 28 февруари

21 Февр. 2020

Районен съд-Разлог образува наказателно дело срещу актьора Явор Бахаров за престъпления по чл. 343 б ал. 1 и ал. 3 от НК. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд – Благоевград. Делото е насрочено за 28 февруари от 13 часа в Районен съд-Разлог.

По-рано днес прокуратурата в града внесе и обвинителния акт срещу Бахаров. По данни на държавното обвинение той е осъждан с влезли в сила съдебни актове за престъпления от общ характер. Освен това е бил санкциониран с влезли в сила наказателни постановления и фишове за нарушения на Закона за движението по пътищата.

Наказателният кодекс предвижда затвор от 1 до 3 г. или глоба от 200 до 1000 лв. за лице, което управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 промила, установено по надлежния ред. При шофиране след употреба на наркотични вещества или техни аналози наказанието е лишаване от свобода от една до три години и с глоба от петстотин до хиляда и петстотин лева.

"Сега" припомня, че Бахаров бе задържан да шофира с коктейл от алкохол и наркотици в кръвта на 8 февруари на едно от най-оживените места в Банско. Автомобилът е бил спрян, защото е правел странни маневри и се е движил с повишена скорост. "Направило е впечатление, че автомобилът криволичи по пътното платно. Употребата на алкохол е констатирана с дрегер, като същият е отчел 1.3. Употребата на наркотични вещества е установена по надлежния ред, като тестът е реагирал на кокаин и канабис", коментираха от районната прокуратура.

Още по темата