Quantcast

Медия без
политическа реклама

Брус Спрингстийн склони да пее пред ваксинирани с AstraZeneca

След възмущение в Канада и Великобритания, Бродуей промени правилата за допуск до залата

20 Юни 2021Обновена
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Брус Спрингстийн ще изнесе първия концерт на Бродуей от 16 месеца насам, съобщава "Гардиън". На 26 юни "Босът" на американския рок ще пее само за ваксинирана публика.

Това съобщение истински разгневи канадската и британската преса, тъй като според първоначалната информация феновете трябваше задължително да са с "Пфайзер", "Модерна" или "Янсен". Това са трите ваксини, регистрирани от американската FDA за употреба в САЩ и доколкото концертите на рокзвездата са в границите на родината му, на пръв поглед изискването не представлява особен проблем. 

Първи канадският в. Toronto Star публикува възмутена статия под заглавие Burn in the USA ("Да изгориш в САЩ" - игра на думи с един от най-големите хитове на певеца Born in the USA), отчитайки, че ваксинираните канадци не могат да присъстват на концертите му. "Шоуто трябва да продължи. Но ако си ваксиниран с AstraZeneca, поканата не важи за теб", написа вестникът. После темата подеха и британските медии. Спрингстийн се радва на голяма популярност и в двете страни.

Домакинът на концертите - Jujamcyn Theaters, обаче реагира бързо и ден по-късно допълни в сайта си, че добре дошли са всички зрители с ваксини, одобрени от Световната здравна организация. За това отново съобщи "Торонто стар" под заглавие "Бродуей поде ритъма на Астра Зенека". 

Изключение ще се прави за деца под 16 години. Те могат да влязат с отрицателен тест и ваксиниран пълнолетен придружител. 

"Спрингстийн на Бродуей" ще изиграе ролята на тест за театралната улица, която се очаква да отвори врати за обичайните си спектакли най-рано през септември. Преди няколко дни Ню Йорк отпразнува достигането на стаден имунитет със 70% ваксинирани от населението, а губернаторът Андрю Куомо заяви, че повечето противоепидемични ограничения могат да отпаднат. 71-годишният Спрингстийн е една от първите големи звезди в света, които изнасят мащабни самостоятелни концерти след началото на пандемията.

На все повече места в света ваксината срещу COVID-19 се явява нещо като пропуск за пътувания, концерти и други публични прояви. 

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 2 април?