Медия без
политическа реклама

Култови австралийци ще свирят три вечери в Античния театър в Пловдив догодина

Първото гостуване на King Gizzard & The Lizard Wizard ще е от 8 до 10 юни 2025 г.

King Gizzard & the Lizard Wizard по време на концерт в Ню Йорк през 2019 г.
Уикипедия
King Gizzard & the Lizard Wizard по време на концерт в Ню Йорк през 2019 г.

Една от най-нестандартните сайкъделик групи в Австралия, а и в световен мащаб - King Gizzard & The Lizard Wizard, ще гостува за пръв път в България догодина. При това доста амбициозно - с три поредни концерта в Античния театър в Пловдив. Организаторите от Honeycomb обявиха и датите - 8, 9 и 10 юни 2025 г.

Предварителната продажба на билетите започва от утре (11 юни) в 12:00 българско време, като за нея може да се заяви предварително чрез e-mail. Основната продажба започва в четвъртък (13 юни) от 12:00 ч. отново на сайта на организаторите.

Една от най-трудните задачи е да се определят стилово King Gizzard & The Lizard Wizard. Те прескачат в различни жанрове с почти всеки следващ албум. Основната линия обаче е сайкъделик и гаражен рок. Сигурно е и друго - формацията от Мелбърн е и една от най-продуктивните групи в света. За 12 години те са издали 25 албума, като пет от тях излязоха само в рамките на 2022 г.

Групата включи страната ни в европейската си обиколка догодина, заедно с Португалия, Испания, Литва и Гърция. При всички случаи се очертава едно от най-интересните музикални преживявания през 2025 г.

Directed, Edited & Photographed by John Angus Stewart - http://www.johnangusstewart.com, https://phcfilms.comProduced by Max Coles - https://phcfilms.comCame...

 

Още по темата