Quantcast

Медия без
политическа реклама

Австралия се прощава с Оливия Нютън-Джон с държавни почести

11 Авг. 2022
ЕПА/БГНЕС
Знакови обекти като операта в Сидни грейнаха в розово в знак на почит към Нютън-Джон и нейния принос в борбата срещу рака на гърдата.

Австралия ще се прости с Оливия Нютън-Джон с държавна траурна церемония, съобщи ДПА. Звездата от "Брилянтин" почина в понеделник на 73 г. след дългогодишна битка с рака.

Премиерът на щата Виктория Даниъл Андрюс написа в Туитър, че семейството на певицата е приело предложението за траурната служба. Той съобщи, че властите уточняват подробностите със семейството, но "ще бъде по-скоро концерт вместо погребение - подходящо за жителка на Виктория, с така богат и щедър живот".


Според австралийски медии Тоти Голдсмит, племенницата на Оливия Нютън-Джон, е приела от името на семейството предложението за държавно погребение в разговор с Андрюс в четвъртък. 

Нютън-Джон е родена във Великобритания, но израства в Мелбърн. Става известна като певица и актриса през 70-те години на XX век, като връхната точка в кариерата й е музикалният филм "Брилянтин", в който си партнира с Джон Траволта. Тя почина на 73 г. в Калифорния, заобиколена от семейство и приятели, съобщи съпругът ѝ в понеделник. 

Знакови обекти в Австралия, сред които зданието на операта в Сидни и стадион "Мелбърн крикет граунд" в Пърт, бяха осветени в розово заради приноса на певицата за привличане на вниманието към рака на гърдата.

Още по темата