Quantcast

Медия без
политическа реклама

Антонио Бандерас влиза в новия "Индиана Джоунс"

16 Юли 2021
снимка: Киномания
60-годишният Бандерас е сред малцината с еднакво блестяща кариера в европейското и в холивудското кино. Тук е в кадър от филма на Алмодовар "Болка и величие", който му донесе номинация "Оскар" и наградата за най-добър актьор в Кан.

Антонио Бандерас е поредното звездно име, което се присъединява към актьорския екип на "Индиана Джоунс 5", съобщи Variety. Интернационалният актьорски състав включва освен Харисън Форд, който се завърна в главната роля на археолога авантюрист, също Фийби Уолър-Бридж, Мадс Микелсен, Бойд Холбрук, Шонет Рене Уилсън и Томас Кречман.

Снимките на приключенския филм започнаха в Pinewood Studios близо до Лондон през юни, но почти веднага се сблъскаха с първото препятствие, след като 78-годишният Форд се контузи на репетиция за една от екшън сцените. Работата на снимачната площадка обаче продължи с останалите актьори. По това време Бандерас още не се бе присъединил към продукцията, а снимаше в Солун екшъна The Enforcer.

"Индиана Джоунс 5" е първият от поредицата за легендарния археолог, който се продуцира от компанията "Уолт Дисни" след покупката на "Лукасфилм" през 2012 г., и се реализира след неколкократни отлагания. И докато подробностите за сюжета и какъв ще е героят на Бандерас засега се пазят в тайна, то вече е известна датата на премиерата - 29 юли 2022 г.

Режисьор е Джеймс Манголд, получил признание от критиката за работата си върху филмите "Логан" и "Форд срещу Ферари". Стивън Спилбърг, който е режисирал първите четири епизода (първият излезе през 1981-ва, а последният през 2008 г.), остава ангажиран с различни елементи от проекта и е копродуцент заедно с Катлийн Кенеди от "Лукасфилм", Франк Маршал и Саймън Емануел.

89-годишният Джон Уилямс, композиторът на незабравимите мелодии от поредиците "Междузвездни войни" и "Индиана Джоунс", също остава на борда и ще създаде музиката за филма. Джордж Лукас, който е съавтор на героя, обаче няма да вземе никакво участие във филма.

Още по темата