Quantcast

Медия без
политическа реклама

Анджелина Джоли ще изиграе Мария Калас

Режисьор е чилиецът Пабло Лараин, прочул се с биографични филми за Даяна и Джаки Кенеди

09 Окт. 2023
Pablo Larrain
Първи поглед към Джоли като Калас.

Анджелина Джоли, която в последните години виждаме рядко на екрана, ще се завърне в ролята на легендарната Мария Калас (1923-1977). Тя ще се превъплъти в оперната дива в новия филм на Пабло Лараин "Мария". Очевидно при кастинга за ролята не е търсена физиономична прилика. Да се надяваме, че носителката на "Оскар" Анджелина няма и да пее.

Чилийският режисьор, който също е лауреат на Академичната награда, но за чуждестранен филм (2017, като продуцент на "Фантастична жена" на Себастиан Лелио), нашумя с предишните си биографични ленти за незабравими дами - "Спенсър", посветен на лейди Даяна, и "Джаки", разказващ за Жаклин Кенеди-Онасис. Той лично е заснел двата първи кадъра с образа на Джоли като Калас, разпространени днес от Variety.

Филмът ще "изследва живота на легендарната, знакова и противоречива певица, често описвана като "оригиналната дива", се казва в официалното описание на продукцията. "Мария" стъпва върху действителни събития и разказва бурната, прекрасна и трагична история на най-великата оперна певица в света, преминаваща пред очите й в последните дни от живота й през 70-те, в Париж". 

Работата по продукцията може да се проведе по план, защото това е независима продукция и има сключено временно споразумение с профсъюза на актьорите SAG-AFTRA, чиято стачка продължава да блокира студийната дейност в Холивуд вече три месеца. Снимките ще продължат осем седмици в Париж, Гърция, Будапеща и Милано. Сценарият, завършен преди началото на стачката на сценаристите (която приключи съвсем наскоро), е дело на Стивън Найт - автор и на "Спенсър".

Освен Джоли във филма ще участват редица италиански актьори - Пиерфранческо Фавино, Алба Рорвахер и Валерия Голино, турчинът Халюк Билгинер и Коди Смит-Макфий ("Силата на кучето").

Костюмите, които 48-годишната Анджелина ще носи във филма, са точни реплики на истински тоалети на Мария Калас, включително винтидж кожи от архивната колекция на Масимо Кантини Парини. От продукцията уточняват, че са се консултирали с природозащитната организация PETA, така че да не използват нови кожи от животни. 

Премиерна дата засега не се съобщава.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?