Медия без
политическа реклама

Брад Пит и Анджелина Джоли най-сетне финализираха развода си

След 7-годишни съдебни битки той получава винарната в Южна Франция, тя – попечителството над децата

12 Авг. 2023
Анджелина и Брад на червения килим в Кан през 2016 г., малко преди да настъпи разривът между тях.
ЕРА/БГНЕС
Анджелина и Брад на червения килим в Кан през 2016 г., малко преди да настъпи разривът между тях.

Холивудските звезди Брад Пит и Анджелина Джоли финализираха бракоразводния си процес след 7 години съдебни спорове, съобщи In Touch Weekly, позовавайки се на вътрешен източник. След „мъчителни“ преговори актьорите са решили всички въпроси помежду си и са постигнали съгласие по отношение на бизнеса, недвижимите имоти и попечителството над децата. Разводът е окончателен.

Джоли се готвеше да се обърне към посредник, за да уреди иска, свързан с винарната Chateau Miraval в Южна Франция на стойност 28 милиона долара, където двойката преди години направи сватбата си. Тя искаше 350 милиона долара обезщетение от бившия си съпруг. Сега медиите нарекоха прехвърлянето на „Шато Миравал“ на Брад Пит победа за актьора, тъй като той беше признал в интервю, че е буквално влюбен в това място.

Пит твърди, че екс съпругата му е продала своя дял от бизнеса с винарната на стойност 164 милиона долара без негово знание на руския олигарх и алкохолен магнат Юрий Шефлер. Актьорът заведе две съдебни дела, за да спре продажбата, която той характеризира като „заговор, ръководен от Джоли“, за да му нанесе вреда. Джоли пък го обвини в отмъстителност и разсипничество. Според актрисата той похарчил милиони за „суетни проекти“: реновирал басейна, отворил звукозаписно студио и четири пъти преустройвал стълбите във винарната.

В емоционално писмо от есента на 2021 г. до Брад Пит Джоли посочваше, че общата винарна е станала „мястото, ознаменуващо началото на края на тяхното семейство“ и алкохолния им бизнес. Тя се надявала общият им бизнес да ги сближи още повече, но станала свидетелка на „множество необмислени действия“ и се чувствала изолирана, тъй като повечето решения, свързани с винарната, Брад Пит вземал самостоятелно без нейно съгласие. Актрисата заявява, че повече няма да взема участие в този бизнес, тъй като „алкохолът навредил на семейството й“.

Анджелина Джоли и Брад Пит обявиха раздялата си през 2016 г. Тогава актрисата разказа за скандал със съпруга си на борда на частен самолет, когато тя и най-малко две от децата им били залети с алкохол и шамаросани, а пияният Брад Пит оказал още вербално и физическо насилие върху нея и се опитал да я души. Два дни след инцидента Анджелина подаде документи за развод. Двойката възпитаваше 6 деца: 21-годишния сега Мадокс, 19-годишния Пакс, 18-годишната Захара, 17-годишната Шайло и 15-годишните близнаци Нокс и Вивиън.

Според In Touch Weekly Джоли ще запази основното попечителство над трите деца под 18 години, а Пит ще има право да ги вижда. Актьорът ще заплати и 250 милиона долара на бившата си съпруга, за да остане едноличен собственик на Miraval във Франция. „Те похарчиха толкова много пари за всички тези съдебни битки, включително борбата за попечителство, че Анджи можеше да се разори. Съдебните разходи бяха астрономически. Така че беше разумно тя да намали загубите си. Това е огромна победа за Брад “, споделя вътрешният човек в разговор с изданието.

Според осведомения източник в средата на юли, след като спря производството на филма си за Формула 1 в Будапеща, за да подкрепи стачката на актьорите в Холивуд, Брад Пит се е качил на частен самолет с приятелката си Инес де Рамон, с която е от една година, и е отлетял за имението си от 990 акра „Шато Миравал“ в Южна Франция – вече негова еднолична собственост. „Те прекараха романтично лято заедно“, казва източникът.

 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата