Quantcast

Медия без
политическа реклама

5 съвета как да намалите ненужни разходи за учениците

25 Септ. 2020

Учебната година започна, а с това и по-големите разходи на домакинствата. Ето няколко съвета, с които да спестите пари от ненужни покупки.

 

Прегледайте гардероба на детето

Ако се впуснете в необмислено пазаруване с идеята, че всички дрехи или униформи на детето ви са вече износени или са станали малки, то си гарантирате да похарчите повече от необходимото. Първо, разгледайте гардероба на ученика, премерете дрехите или ученическата униформа и чак тогава, ако са твърде захабени или малки, пристъпете към покупки на нови. 


Не се притеснявайте от дрехи втора употреба

Няма нищо лошо в това да пазарувате дрехи, които са втора употреба. Ако се поровите повече, може да намерите тоалети, които са като нови, а цената им ще бъде двойно и тройно по-ниска. Разпитайте сред познатите ви с по-големи деца за здрави, но вече отеснели дрехи, също и за обувки. Може да направите родителски групи, с които да купувате и продавате ученически униформи, щом станат малки.

Надпишете вещите на детето

Децата често се връщат с чуждо яке у дома след училище. Поставете етикети с името на вашето дете на връхните му дрехи, особено ако те са част от униформа, която носи целият клас. Така ще улесните учителите, които търсят собственика на изгубена дреха, а и себе си, защото няма да се наложи да купувате нова.
Същото важи и за учебните пособия, които учениците носят в училище. Ако са отбелязани специално с име, инициали, подпис или друг  знак, те  ще може да бъдат разпознавани и няма да се налага да купувате често нови. 

 

Приготвяйте домашни сандвичи 

Сандвичите, приготвени вкъщи, също са вариант да избегнете разходите за закупуване на закуски в междучасията. Освен това ще следите какво яде детето и няма да се притеснявате, че всеки ден то консумира не съвсем здравословни храни.

 

Спестете пари от разходи за транспорт

Ако училището не е чак толкова далеч, в топлите месеци от годината можете да организирате предвижването до там, без да използвате кола или градски транспорт. Една разходка пеша или с колело не само ще ви спести пари от месечните разходи, но ще се отрази добре на вас и детето. Ще повиши тонуса, а и ще се отрази благоприятно на околната среда. Ако все не пак може да избегнете автомобила, то тогава се организирайте с други родители, които живеят във вашия район и споделяйте пътуването. Освен че ще спестите пътни разходи, детето ви ще се социализира по-лесно.

 

Още по темата