Quantcast

Медия без
политическа реклама

Пътят Русе - Бяла взе 3 жертви при катастрофа с румънска кола

Произшествие със загинал стана и в Маказа

31 Юли 2022Обновена
БНТ
Кадър от катастрофата на Русе - Бяла.

Пътят убиец Русе - Бяла при катастрофа взе три жертви. Има и тежко ранени хора.

Катастрофата е станала този следобед малко преди 16 часа в района на Мойсев баир. Очевидци я описаха като зверска. Най-вероятната причина е неправилно изпреварване. Сблъскали са се кола с плевенска регистрация и румънски автомобил. Според Нова телевизия една от жертвите и един от ранените са българи. БНТ пък цитира д-р Иванка Маринова от Центъра за спешна помощ в Русе: "Двама души са загинали - вероятно румънски гражданин от единия лек автомобил и българка от другата кола". Сериозно пострадалите бяха трима души. Те бяха транспортирани за лечение в Университетската болница "Канев". От тях 61-годишен мъж бе с политравма и с опасност за живота. По-късно и той почина.

Движението в района е затруднено. Шофьорите следва да се движат с повишено внимание.

В почивния ден и насред натоварения летен сезон се случиха още тежки произшествия. Катастрофа край разклона за село Загорско затвори пътя за Гърция през Маказа. БНР съобщи, че са се сблъскали два леки автомобила, като ударът ги е отдалечил на 500 метра разстояние един от друг. Тази катастрофа също стана следобед. По-късно се разбра, че е загинал мъж на 68-години.

 

ДРОГА И АЛКОХОЛ

52-ма души са заловени да шофират след употреба на алкохол през последното денонощие, а други 13 са карали автомобили под въздействието на наркотици, сочи статистиката на МВР. 29 от заловените да шофират пияни са били с повече от 1,2 промила алкохол. През последните 24 часа са проверени над 8100 автомобила и над 10500 шофьори и пътници. 

Ключови думи:

катастрофа, жертви, Русе, Бяла

Още по темата