Медия без
политическа реклама

ПП-ДБ: Пловдивският кмет си осигурява "достойни" старини

Формацията ще даде Здравко Димитров на прокурор заради Панаира

26 Апр. 2023
FB/Здравко Димитров - Зико
Здравко Димитров

Формацията ПП - ДБ остро атакува пловдивския кмет Здравко Димитров в прокарване на лични интереси и разиграване на театър. "Напускането на ГЕРБ от кмета Здравко Димитров е за да си осигури спокойни старини", заяви днес депутатът Манол Пейков. Вчера пък колегата му Йордан Иванов каза, че партията нарочно свалила доверието си от кмета, за да не носят Бойко Борисов и Иван Тотев (лидер на местната ГЕРБ) отговорност за безобразията с Панаира.

ГЕРБ и Димитров се разграничиха взаимно в началото на февруари. Този понеделник пък градската управа изпусна срока, в който можеше да обжалва ключово съдебно решение за промяна на капитала на "Пълдин туринвест". Промяната касае апорт на акциите на община Варна от Изложението, чрез която бизнесменът и почетен консул на Русия Георги Гергов увеличава дела си в панаирното дружество до 79%.

Във връзка със скандала с Изложението ПП - ДБ съобщи, ще сезира прокуратурата за безстопанственост на кмета. Ще настоява и министърът на културата да ускори процедурата Панаирът да добие статут на недвижима културна ценност от национално значение.

“В Пловдив в продължение на много години се случва скрита приватизация със съдействието на управлението на ГЕРБ в общините Пловдив и Варна - в ущърб на всички българи", заяви Даниел Лорер. Колежката му варненски депутат Стела Николова допълни: "Общинският съвет на Варна още през 2017 г. реши да върне акциите си от Панаира на държавата, но кметът Иван Портних не изпълни решението. Подадох сигнал до окръжната прокуратура във Варна, до софийска градска прокуратура, наследник на специализираната и се оказа, че за кмета Иван Портних решението на общинския съвет било пожелателно. Можем да обобщим, че много институции работиха в интерес на Гергов”.

Още по темата