Медия без
политическа реклама

Полицаите пак излизат на протест, недоволни от обещанията на Борисов

07 Ноем. 2020
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Служители в МВР ще излязат на протест и утре, независимо от обещанията на премиера Бойко Борисов да им увеличи заплатите с 15% от 1 януари. На утрешнияа си професионален празник полицаите ще се съберат в 13 ч. пред сградата на МВР, а след това ще направят шествие до Народното събрание.

От Синдикалната федерация на служителите в МВР настояват за увеличение на заплащането на полицаите, различно от предвиденото от 1 януари 2021 година.

Само преди 4 дни премиерът Бойко Борисов обеща вдигане с 5% над обещаните 10% и така от Нова година служителите на МВР трябва да получават с по 15% повече пари.

Въпреки че бюджетните закони вече са в парламента, премиерът Бойко Борисов обяви нов рунд на раздаване на пари, като необходимите за това промени ще бъдат внесени между първо и второ четене на бюджета в Народното събрание.

Синдикатите обаче настояват за 30% и са недоволни, че полицаите не са включени в списъка на ведомствата, където заплатите ще бъдат вдигнати с 30 на сто.

Според тях полицаите са на първа линия в борбата срещу коронавируса и по тази причина от Синдикалната федерация вече направиха няколко предупредителни протеста в страната.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата