facebook
twitter

България

"Подкупът" на Иванчева не излиза с около 2000 евро

След като цял ден броиха парите, разследващите сгрешиха номерата на няколко банкноти
3185
Снимка: Архив
Десислава Иванчева и Биляна Петрова бяха държани няколко часа с белезници на улицата, за да бъдат преброени и описани парите. И въпреки това има грешка.

Номерата на няколко банкноти от подкупа, който прокуратурата твърди, че бившият кмет на район "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова са взели, се разминават от описаните в протоколите по делото, съобщи Медиапул в понеделник. Информацията беше потвърдена пред "Сега" от адвоката на Петрова - Емануил Йорданов.

"4 или 5 банкноти имат различни номера от тези, които са посочени в протоколите. Общата стойност е между 1500 и 2000 евро", заяви той. Според него тези пари не трябва да се приемат като доказателство, при положение че номерата им се различават от действителните.

Разминаването е установено на едно от последните заседания по делото. Тогава подсъдимите поискаха да бъдат показани парите за подкупа – 72 банкноти по 500 евро и 200 банкноти по 100 евро. Съдът установи, че на лепенките, с които спецпрокуратурата е запечатала един от пликовете, в които са парите, липсва подпис на задържаната Биляна Петрова, както и номер на веществено доказателство и номер на прокурорската преписка. Адвокат Йорданов коментира пред "Сега", че има "много други нарушения", които обаче не пожела да разкрие.

Грешките при описването нямат оправдание, тъй като Иванчева и Петрова бяха държани над 7 часа на булеварда пред Спортната палата при ареста си през април м.г. Аргументът на разследващите за бруталното поведение спрямо арестантките беше, че непременно парите, намерени в колата им, трябва да се преброят и опишат на място. Зам. главният прокурор Иван Гешев и шефът на антикорупционната комисия Пламен Георгиев оправдаха действията на служителите си с необходимостта банкнотите да бъдат описани "детайлно".Така 272 банкноти се броиха и описваха цял ден, а през това време двете жени бяха с белезници на гърба, не им беше давана вода, нямаха възможност и да отидат до тоалетната. 

За сравнение третият подсъдим по делото Петко Дюлгеров не беше подложен на такъв показен линч. Той беше арестуван при Народния театър, но парите у него не бяха описвани насред улицата, а в хотел.

6

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Делото срещу Баневи се спъна на старта
Съд отказа на Асандж отлагане на делото му за екстрадиране в САЩ

21.10.2019

397 1
Спецсъдът заседава по делото срещу Баневи

21.10.2019

292 1

Коментари

полк. дървингов
снимка на полк. дървингов

Ба?

Banshee
снимка на Banshee

Едно нещо наред има ли в тоя комплот? Ето защо не бива да им се дава за дълго властта на група политици, дори да не бяха от тоя тип, който се вижда, че са.

цензура

Ми така е, като всичко се организира от хора, които не могат да напишат и името си без грешка 😂

 

Иванчева с кеф да си харчи парите от Страсбург ✌️

Здравка
снимка на Здравка

И аз и пожелавам същото. Лошото е, че ние плащаме тези пари. Варненецът Гуцанов ''прибра'' едни 140 000 лв за неправомерния си арест. Не ги е платил г-н Цветанов, нали?

mi6osp.

Третият подсъдим по делото Петко Дюлгеров е наистина корумпиран, даже си го признава: "Обикновено за мен са 15%".

Разликата в отношението на разследващите към подсъдимите се дължи само на това , че Дюлгеров взимал 15% от подкупите за предните гербави кметове и ако го притиснат много, може да каже интересни неща от историята на презастрояването на Младостите .

Което някой горе  не желае да става.

 

RanBosilek
снимка на RanBosilek

железни аргументи, подкрепящи тезата, че лумпен-изнудвачката е невинна

и защо "подкуп", защото е поискан ли?

Влез или се регистрирай за да коментираш

×