facebook
twitter

България

Нова телевизия уволни Миролюба Бенатова и Генка Шикерова

871
Генка Шикерова

Новите собственици на Нова телевизия – бизнесмените Кирил и Георги Домусчиеви, са прекратили трудовите договори на журналистите Миролюба Бенатова и Генка Шикерова, съобщи „Свободна Европа”. Информацията бе потвърдена и от „Нова броудкастинг груп”, откъдето изказаха благодарност на двете за работата.

В края на май стана ясно, че ръководството на телевизията е предложило на Бенатова и Шикерова да не работят повече като щатни журналисти в медията, а да продължат като „свободни” автори, които сътрудничат на телевизията. Същото се отнася и за друг разследващ журналист в Нова – Марин Николов, който все още е в отпуск.

След смяната на собствеността избухна скандал и със спортния сайт  "Гонг". Главният му редактор Николай Александров напусна, а с него и други колеги на Александров и журналисти от „Дарик" радио, които работеха за изданието. Според официалната версия причината за раздялата с Александров е по "взаимно съгласие", но неофициално се разбра, че е имало натиск от страна на новите собственици. Впоследствие негови колеги обявиха в ефира на "Дарик" радио, че се правят опити за намеса в редакционната политика. Преди дни бе освободен и изпълнителният директор на "Нетинфо", под чиято шапка е „Гонг” – Христо Христов. Нова тв вече бе напусната и от множество журналисти и продуценти, сред които Цветомир Семов, Диана Димова, Марина Цекова, Тоня Димитрова и Елена Гюрова. 

Все още няма коментари

Още

Ще има ли катарзис в българския футбол след срещата при Борисов
Босовете във футбола обещаха на Борисов да не купуват мачове
Домусчиев нареди на "Лудогорец" да се стегне

05.07.2019

561

Влез или се регистрирай за да коментираш

×