facebook
twitter

България

Нова телевизия уволни Миролюба Бенатова и Генка Шикерова

1 235
Генка Шикерова

Новите собственици на Нова телевизия – бизнесмените Кирил и Георги Домусчиеви, са прекратили трудовите договори на журналистите Миролюба Бенатова и Генка Шикерова, съобщи „Свободна Европа”. Информацията бе потвърдена и от „Нова броудкастинг груп”, откъдето изказаха благодарност на двете за работата.

В края на май стана ясно, че ръководството на телевизията е предложило на Бенатова и Шикерова да не работят повече като щатни журналисти в медията, а да продължат като „свободни” автори, които сътрудничат на телевизията. Същото се отнася и за друг разследващ журналист в Нова – Марин Николов, който все още е в отпуск.

След смяната на собствеността избухна скандал и със спортния сайт  "Гонг". Главният му редактор Николай Александров напусна, а с него и други колеги на Александров и журналисти от „Дарик" радио, които работеха за изданието. Според официалната версия причината за раздялата с Александров е по "взаимно съгласие", но неофициално се разбра, че е имало натиск от страна на новите собственици. Впоследствие негови колеги обявиха в ефира на "Дарик" радио, че се правят опити за намеса в редакционната политика. Преди дни бе освободен и изпълнителният директор на "Нетинфо", под чиято шапка е „Гонг” – Христо Христов. Нова тв вече бе напусната и от множество журналисти и продуценти, сред които Цветомир Семов, Диана Димова, Марина Цекова, Тоня Димитрова и Елена Гюрова. 

Все още няма коментари

Още

Сектор Б възропта срещу Домусчиев заради ТВ правата

26.06.2020

267
БФС ще сключи нов договор с "Нова Броудкастинг груп"

25.06.2020

1130 7
Домусчиев увеличи тихомълком таксите за спортните ТВ канали

31.05.2020

4155 14

Влез или се регистрирай за да коментираш

×