Quantcast

Медия без
политическа реклама

Нов екшън с мигранти се разигра в Бургас

20 Май 2023
ОДМВР Бургас/БНР
Полицията разпространи снимка на задържаните.

Бургаската полиция бе принудена за пореден път да гони из улиците на града бясно препускащ автомобил с мигранти. Екшънът се разигра днес по обед. За щастие, този път се размина без смърт.

Петима души са задържани след тежката катастрофа с автобус с мигранти, при която загинаха двама полицаи, съобщиха от МВР. Сирийски гражданин е арестуван веднага след инцидента.
Нова гонка между полицаи и група мигранти по чудо се размина без жертви в Бургас.  Бегълците - мароканци, бяха задържани в центъра на морския град, след като управлявания от сириец автомобил се блъсна в паркирана кола след полицейското преследване. Около 20. ч.

 

Задържани са 26-годишен мъж от пакистански произход - шофьорът, и осем други мъже, самоопределили се като сирийци. Арестувани са в края на гонката от различни патрули.

Установено е, че мигрантите заобиколили пеш КПП-то до квартал "Крайморие" на пътя Созопол - Бургас, след което се качили на джип с благоевградска регистрация, който го очаквал. Преди това автомобилът минал празен край пункта. Хитрината помогнала за кратко. Полицията се задействала по сигнал, подаден около 13,20 часа. После гонката преминава по бул. "Тодор Александров" и ул. "Крайезерна", като джипът се е движил със 180 км/ч. Накрай спира и всички се разбягват. След малко са заловени. 

Ключови думи:

мигранти

Още по темата