Quantcast

Медия без
политическа реклама

С над 25% са намалели жертвите на катастрофи у нас през 2020 г.

По-малко са и пътните инциденти, казват от Агенцията за пътна безопасност

20 Дек. 2020
Илияна Кирилова

С над 25 процента са намалели жертвите на катастрофи в България през тази година в сравнение с миналата. Данните бяха представени от Росен Рапчев от Агенцията за пътна безопасност пред БНР. 

Загиналите са 451, което е намаление с 26,19%. Ранените са с 15,47% по-малко. Най-вероятната причина за настъпване на произшествие на пътя е превишена и несъобразена скорост, каза той.

По-малко са и пътните инциденти - с почти 15 на сто, съобщи още Рапчев. Според него намалението на катастрофите се дължи и на по-слабия трафик по пътищата заради пандемията от Covid-19.

ЗАД ВОЛАНА

Шофьор с над два промила алкохол отнесе пътни знаци и се заби в дърво в Монтана, съобщи bTV. Катастрофата e станалa час преди обед на централен булевард в града, в района на жп и автогарата и на метри от пешеходна пътека.

След като губи контрол над лекия автомобил, водачът поваля няколко пътни знака и стълб вдясно на лентата за движение, след което минава в разделителната ивица между двете платна на пътя и се врязва в дърво. Шофьорът е на 38 години, от Монтана.

Още по темата