facebook
twitter

България

С 2 години закъснение Нено Димов подгони Беър Грилс

Екоминистерството проверява как експертът по оцеляване е плувал в забранено езеро на Рила и е ловил жаби в защитена територия
1025
Фейсбук
Беър Грилс и Дерек Хъф оцеляват в Рила.

С неприсъща строгост екоминистърът Нено Димов се зае да прилага Закона за защитените територии срещу експерта по оцеляване Беър Грилс. Британският пътешественик е извършил няколко нарушения по време на заснемането на телевизионно предаване в Рила преди 2 години. Въпреки че с екипа по време на снимките е имало непрекъснато хора от парковата охрана, а епизодът е излъчен миналата година, екоминистерството научава за случая едва сега от сигнал във Фейсбук.

Епизодът "Планината Рила – България – В дивата пустош с Беър Грилс и Дерек Хъф“ е заснет на 25-26 юни 2017 г. В кадрите се вижда, че британският пътешественик е плувал в Каракашевото езеро, палил е огън и е ловувал в защитената територия (жаби).

Снимачният екип получава разрешение за снимане от директора на Национален парк "Рила" Красимир Андонов, като то е предоставено на българската фирма, която е организирала престоя на Беър Грилс тук. Хората получили специален инструктаж, а в заповедта е разпоредено да се спазват стриктно режимите и нормите, определени в Закона за защитените територии и Плана за управление на Рила. Снимането е било разрешено само от 8 до 18.30 часа.

Според МОСВ парковата охрана е придружавала снимачния екип през двата дни, в които е сниман епизодът, но не е била свидетел на извършените нарушения. "Дискавъри" потвърди снощи, че екипът на предаването е бил придружаван от служители на парка, но за разлика от тях твърди, че "всяко заснето действие е съгласувано със съответните отговорни лица". Екоминистърът Нено Димов е възложил проверка на служителите на парка.

Управителят на фирмата организатор пък е повикан за обяснение. Връчени са му актове за установяване на административни нарушения. Санкцията за юридически лица е от 1000 до 10 000 лв., а за физически се налага глоба от 500 до 5000 лв. Какво ще е наказанието обаче, от екоминистерството не съобщават.

Последно такава глоба беше наложена на организаторите на "патриотичното" хора в езеро Близнака в Рила. Тогава част от танцьорите нагазиха във водите въпреки забраната за това, а след това водачите им се оправдаха, че се поддали на емоцията на момента.

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Антирекорд - вече над половината от обществените поръчки са с нарушения

24.06.2019

Юлиана Бончева

1845 7
ЦИК наказа медии за огласяване на прогнозни проучвания

27.05.2019

Таня Петкова

789
Беър Грилс плати 12 800 лв. за обяда с жабите

24.04.2019

Яна Николова

290 4

Коментари

9101

Е га ти и глупостите с които се занимават чиновниците. Ставаме за смях. 

Огън не е пален, те си носиха метален котлон в който сложиха слама и запалиха котлона. Котлона беше върху камък. Все едно е спиртен или газов котлон. 

Относно жабата дето я изядоха, не е от защитен вид. Чух че е хваната в района на Карлово и им е изпратена за снимките. 

Къпането си е оригинално, но е с разрешение. 

Weed361

9101, ако това, което пишеш е истина  имиджът на Беър Грилс доста ще пострада. Кой ще го гледа, ако разбере, че му палят огън, носят му животни... Е*@ти и "оцеляването"!

Toestaz

Елементарно , не са си платили на Когото требе навремето, ще плащат сега ...

 

ДЖОМАГА
снимка на ДЖОМАГА

Пламен Мирянов от фондация "Нашият дом е България

 Там където ние се разхождаме, те оцеляват. Езерото, което те не могат да прекосят, а плуват, е дълбоко половин метър, а дори и да се заобиколи е не повече от една минута

 

смехххх

Влез или се регистрирай за да коментираш

×