Quantcast
Започна проверка и срещу Валери Симеонов - за имоти на "Скат" | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Започна проверка и срещу Валери Симеонов - за имоти на "Скат"

Прокуратурата ще удари на камък, спокоен е той
1454
Илияна Кирилова

Върховна касационна прокуратура (ВКП) възложи на Антикорупционната комисия да провери имоти, собственост на фирмата "СКАТ" ООД, която се управлява от бившия вицепремиер, настоящ депутат и лидер на НФСБ Валери Симеонов. За въпросните имоти е получен сигнал, че са закупени на занижени цени.

Случаите са за закупено през 2004 г. от "СКАТ"ООД, управлявано от Валери Симеонов, право на строеж на апартамент с площ 80 кв.м. в к.к. "Слънчев бряг" за сумата от 900 лева, при данъчна оценка 856,60 лв. Също така за офис в "Слънчев бряг" с площ 31,35 кв. м., купен през 2005 г. за сумата от 6 901,10 лв., при данъчна оценка 6 901,10 лв. Третият случай е за имот с площ 875 кв.м., купен през 2008 г. за сумата от 850 815 лв., който е частна общинска собственост. Решението е на Общински съвет – Бургас, чийто председател по това време е Валери Симеонов, председател на комисията за общинска собственост е бил В. Касабов (настоящ депутат от НФСБ), а юрисконсулт е бил Християн Митев, също депутат понастоящем. В сигнала за този имот се твърди, че не се ползва по предназначение за нуждите на телевизията, а на него е построен жилищен блок.

Посочва се още, че фирмата на Симеонов купува през 2008 г. "База за отдих Пресока" в община Златоград, която в момента е хотел "Панорама", като на същия имот са изградени незаконни постройки - басейн и ресторант, за които е налице влязло в сила решение на Върховния административен съд (ВАС) от 2013 г., че са построени без съответните разрешителни и следва да бъдат съборени. Това не се е случило.

Запитан дали няма да подаде оставка заради този сигнал, Валери Симеонов отговори първо: "Каква оставка?!", а сетне "От какво да подам оставка?!"

"Спокоен съм. Прокуратурата има право да провери, но от сега ви казвам, че ще удари на камък... Проверките не ме притесняват. Това са фирмени сделки. Проверявано е един милион пъти от НАП, от службите, защото имаше подадени сигнали срещу мен. Аз съм проверяван и като физическо лице два пъти. Ако не съм сключил тези изгодни сделки, щях да бъде уволнен от съдружниците си. Това е успешна фирма, която оцеля през кризата и дава хляб на 400 души... Като разбера кой е подал сигнала и как го е подал, ще го осъдя. Говори се за 74 хиляди лева, които получавам от войската, настанена в моя хотел. Хотелът е затворен от половин година. Говори се, че Християн Митев ми уредил сделка в Бургас – пълна лъжа!", каза още Симеонов. Той заяви, че се досеща откъде идва сигналът срещу него, но не назова имена.

Още

Разделените Симеонов и Каракачанов отново ги тегли към обща коалиция

30.04.2021

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

6436
Васил Божков остава на 20 000 гласа от парламента

05.04.2021

Обновена

8929
Тънките сметки убиха идеологиите в политиката

17.03.2021

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

4232