facebook
twitter

Горещи новини

"Тесла" ще прави завод за 2 млрд. долара в Шанхай

1166

 

Американската компания Tesla беше добавена в списъка на одобрените от правителството на Китай автомобилни компании, обявиха от ресорното министерство. Компанията е получила сертификат за производител на електромобили, какъвто ѝ е нужен, за да започне производство в страната, предадоха световните агенции. 

Това означава, че Tesla получава зелена светлина за производство в Китай“, коментира Йейл Джан, ръководител на базираната в Шанхай консултантска компания Automotive Foresight. Tesla може да започне производството по всяко време, посочва Джан. 

Американският гигант не е отговорил веднага на запитването за коментар. Заводът за 2 млрд. долара, който Tesla строи в Шанхай, е първото ѝ подобно начинание в чужбина.

По-рано този месец Ройтерс писа, че Tesla планира да започне производството в китайския си завод още тази есен. Не е ясно кога ще бъде постигнат годишните цели за производството, защото несигурностите около поръчките, работната ръка и доставчиците остават.

Tesla има намерението да започне на прави поне 1000 бройки Model 3 седмично в Шанхай до края на тази година и да увеличи продажбите си на най-големия пазар на автомобили в света - китайския, като избегне високите вносни мита върху колите.

 

5

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Волфганг Порше не изключва влизането на VW в “Тесла”

10.09.2019

3793 12
Австралийка застана начело на Tesla

20.11.2018

66
Джокович спечели 32-ра титла от "Мастърс"

15.10.2018

108 1

Коментари

PlaNed
снимка на PlaNed

"Това означава, че Tesla получава зелена светлина за производство в Китай“, коментира Йейл Джан

Санкции ди дупка! Нека се мъчат китайците!

Мистър Тръмп пак тричи жестоко! 😁

harmless
снимка на harmless

ИБ на БСП се събира извънредно за да обсъди вот на недоверие срещу ГЕРБ.  Причината е корупцията довела до оттегляне на Тесла от България.

Hasta la vista

Къв вот на недоверие, кви пет лева, колега? Че ний си произвеждаме тесли от край време, при това високотехнологични, мултифункционални, че и пирони могат да вадят. Струват по 4 - 5 кинта, даже ги усъвършенстваме с пластмасови дръжки...Така че Мъск мое да си произвежда квот си иска в Китай, но да внимава, че да не го съдим за непозволена употреба на името "тесла"...

Luft hans

Тесла няма да прави завод в Шанхай, защото завода в Шанхай е вече готов и настройките на линиите бяха направени преди 2 седмици. Това съобщение е за официалното разрешение и вписването им при тези които произвеждат в Китай и съответно няма да плащат вносни мита.

Курти влезе

Не изпълняват заповедите на президента. Дезертьори.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×