Quantcast
Строителните предприемачи се обявиха за жертви на имотния скандал | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Строителните предприемачи се обявиха за жертви на имотния скандал

3798
Илияна Кирилова

Националната асоциация на строителните предприемачи (НАСП) излезе с официална позиция във връзка с имотните сделки на управляващите.

„Категорично се противопоставяме на опитите акцентът на обществения дебат да се измести от същността на проблема върху производителя, създал продукта на сделката”, пишат от асоциацията.

Според строителните предприемачи е недопустимо „в големи политически битки да бъде въвлечено едно от малкото останали производства, създаващо работни места, внасящо в бюджета приходи и създаващо национална стойност”.

Ето и целия текст на позицията на НАСП:

"Националната асоциация на строителните предприемачи, в качеството си на браншова организация, е разтревожена от създаващото се негативно внушение към гилдията, основано на разследването на конкретни имотни сделки, извършени от политически лица.

Категорично се противопоставяме на опитите акцентът на обществения дебат да се измести от същността на проблема върху производителя, създал продукта на сделката.

НАСП подкрепя прозрачността, законността и етичността в този така значим за българската икономика бранш и винаги сме настоявали тези принципи да се спазват от всички заинтересовани страни – предприемачи, граждани и институции. За съблюдаването на тези принципи се грижат и съответните държавни органи.

Считаме за недопустимо в големи политически битки да бъде въвлечено едно от малкото останали производства, създаващо работни места, внасящо в бюджета приходи и създаващо национална стойност".

Още

Руснаците изкупуват всичко в Дубай

06.05.2022

www.dw.de

7033
Русия обвини Израел, че поддържа неонацистки режим в Киев

03.05.2022

5123
Инфлацията и войната стреснаха купувачите на жилища

25.04.2022

ВАСИЛ ТАШЕВСКИ

52598