facebook
twitter

Горещи новини

В. Симеонов: Сделката за опрощаването на дълговете е между Борисов и Доган

Голямата част от дълга на мюфтийството са разходите по загубени дела срещу държавата, казва бившият вицепремиер
5720
Илияна Кирилова

"Опрощаването на дълговете е порочна практика, при която се насърчава нарушител на закона да не плаща данъци, като те му се опрощават. Мантрата за националната сигурност и тези шаблонни заклинания да няма етническо напрежение, всъщност водят до едно решение, което най-вероятно ще мине и на второ четене." това обяви пред БНТ Валери Симеонов, депутат от ПГ на Обединени патриоти и председател на НФСБ.

По думите му "когато има някаква непочтена сделка или действие, то се прикрива или под маската на секретност или националната сигурност". Симеонов допълни, че "в случая става въпрос за един некоректен длъжник, който продължително време не си плаща данъците. Сделката е между Борисов и Доган. Това решение не е съгласувано с Обединените патриоти, което е елементарна коалиционна етика. Това решение е с натиск отгоре и с него държавата се отказва от взимания, които вече е постигнала със съдебни дела". 

Според него за заплати на имамите се получават по два милиона лева годишно от Турция.

"Основната част от тези осем милиона дългове са натрупани от загубени дела по отношение на претенциите на Главното мюфтийство за вакъфските имоти, които са трайно, изконно, собственост на държавата, за които има споразумение между България и Турция, с което турската държава се отказва от тях. Само от тези дела Главното мюфтийство дължи над пет милиона лева - държавата трябва да получи тези пари. Главният мюфтия е лице, което е осъждано, той не може да бъде източник на достоверна информация", обяви още депутатът.

Според него подходът при финансиране на вероизповеданията трябва да бъде променен. "Тук цялата работа е да се прикрие схемата на източване на българската държава от мюфтийството", каза още Симеонов.

Той обясни, че Главното мюфтийство има достатъчно имоти, които може да продаде и така да събере нужните пари, за да плати задълженията си. Въпреки това оттам правили схеми за укриване на данъци.

"Мюфтийството има 700 хил. декара земи, които дава на аренда на хора на ДПС за по 1-2 лева на декар. Имат помпозни сгради, които им носят приходи. Освен това разпределят приходите си към териториалните звена, а не ги държат в общата сметка, защото тя може да бъде запорирана от приходната агенция. Има схема за източване на българската държава", каза още бившият вицепремиер.

Лидерът на НСФБ обвини главния мюфтия Мустафа Алиш Хаджи в изопачаване на истината. По думите му същото важи и за главния секретар на мюфтийството и предупреди никой да не им вярва.

Колкото до предстоящите евроизбори, бившият вицепремиер обясни, че най-вероятно партията му ще се яви самостоятелно, а не с останалите формации от "Обединени патриоти". "ВМРО вече агитират за своя кандидат Ангел Джамбазки. С "Атака" на Волен Сидеров нямаме допирни точки във външната политика", добави Симеонов.

49

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Дълговете на болниците намаляват
Заплатите на имамите се вдигат от май с 20%

02.04.2019

882 12
България е опростила дълговете на мюфтийството под натиск от Турция

29.03.2019

Людмил Илиев

3047 17

Коментари

Страници

momon

Варелката чак сега разбрал за коалицията герб - дпс.😉  Не е ли късно? Но все пак намаза от оградата по границата и други далавери.

вила

От вашата пкоалиция само зцависи дали да  се узакони грабежът,влезете ли в залата-доказани национални предатели,турски мекерета сте.

Solace

Сидер мрънка срещу Баце, Смион мрънка срещу Баце, Каракачан мрънка срещу Баце. Ама не спират да се коалират с него. Плюс - всеки от тримата зяе срещу другите двама, но пак не спират са се коалират. Те това е шизофрения в чист вид...

Shintoabe new
снимка на Shintoabe new

Просто е: щом не сте съгласни, не влизайте при приемането на този закон в Нар. събрание. Няма кворум - няма и закона. Ама само дрънкате и си натискате задниците на депутатските банки!

Кайзер Созе
снимка на Кайзер Созе

консумират с отвращением

Прабулгар

Колкото и да е крив, Варелката понякога е режещо прав. Лошото е, че само мести въздуха, а Доганя и Баце си играят на джобен тенис.

urupuchi

Тия тюфлеци колко от предизборните си обещания изпълниха откакто се коалираха?

Диагностик

Днес регистрирах фирмата като джамия.

Много здраве на НАП!

 

😁

Доц.Трътлев

👍

Кайзер Созе
снимка на Кайзер Созе

иначе ходят по нудистки круизи и да гонят самодейци за лев и пейсе

циникЪтхедонист

Подготвяла се нова крупна акция на НАП с кодово название "Голо хоро" ☺️

PlaNed
снимка на PlaNed

Ако се върнем година назад, виждаме колко много истина има в казанот от Калин Първанов тогава

Босът на патриотичния бизнес

https://infacto.bg/bost-na-patriotichniya-biznes/

sneaky_humanoid

Колкото и да е крив, Варелката понякога е режещо прав.

И кое му е режещото на Варелката? Че казва нещо, което всички знаят? Много режещо, няма що. Баце сън го не лови...

PlaNed
снимка на PlaNed

Докато има клиенти на кръчмарския патриотизъм,сметките на Симеонов винаги ще са с кръчмар.

👍

 

Едно е много точно в думите му, защото нали така спаси дойната си ограда?

По думите му "когато има някаква непочтена сделка или действие, то се прикрива или под маската на секретност или националната сигурност".

Кайзер Созе
снимка на Кайзер Созе

Колко да е режещ? ЖП релса ще пререже ли?

 

За един рак питам.

Васик

Бойко Борисов беше много прав - най-лесното е да се правиш на мъж пред възрастната туркиня.

УмноКрасивЧуств...

Разправяха ли герберите че няма сделка? Разправяха. Браво, свършете мръсната работа на Боеко, оплюйте Валери, макар да е прав на 100%, макар и вие да сте против сделката. Или това, което не ви харесва е, че и към вас ГЕРБ не се отнася като към мазни, алчни ходжи и не ви подаряват мильони?

Доц.Трътлев

Ами нека видим как ще мине гласуването. Ще осигури ли Симеонов кворум или не? И ако заслужи, ще го поздравим?

erkek

Този вече дори не е патерица на герб а обикновен крепител на форума.Единствено от тях се иска да се регистрират.Това е! Когато си влязал в Народното събрание с измама (никога няма да направя коалиция с герб ),най-логичното е последните ти месеци там никой да не те брои за нищо.

momon

оплюйте Валери, макар да е прав на 100%, макар и вие да сте против сделката.

Валерката още малко и национален герой. Казал истината, дето вече и голяма част от герберите я знаят.

paragraph39

Някой ще обясни ли, с думи прости, за какво "етническо напрежение"- с което ГЕРБ и ДПС сега ни плашат!!!- става въпрос, когато става въпрос за финансови задължения/ от загубени съдебни дела, най-вече!/ на Главното мюфтийство към държавата?!

Какво общо има в случая Исляма с ДПС и някой Етнос в държавата?!

За българските Граждани от турски Етнос ли става въпрос, за ТЕХНИ задължения към държавата ли става въпрос?! А?!?

Че какво общо има/има ли?!/ между Исляма, ДПС и българските Граждани от турски Етнос?!

Сиреч, ДПС партия на етническа/ турска/ и религиозна/ Ислям/ основа ли е?! А?!

Впрочем, "Може и всички турци да са мюсюлмани, но не всички мюсюлмани са турци!"/§39/

В случая, става въпрос за евентуално междуРЕЛИГИОЗНО "напрежение", а НЕ за междуЕТНИЧЕСКО, както ни внушават и манипулират ГЕРБ и ДПС! И дори НЕ става въпрос за напрежение между религиозно вярващи и религиозно НЕвярваши/атеисти/!

Отделно, че става въпрос за законно изискуеми финансови задължения/ на Главното мюфттийство/ към държавата- които задължения НЯМАТ нищо общо с Религия и/или Етнос! ТЧК

Доц.Трътлев

Тиквеникът трябва да бъде съден за разпалване на етническо напрежение. Ама няма прокурор, който да се самосизира.

paragraph39

ВИЛА,

/:/ От вашата пкоалиция само зцависи дали да  се узакони грабежът,влезете ли в залата-доказани национални предатели,турски мекерета сте.

........................................................................................................................

Първо, Мюфтийството е религиозна/ислямска/ институция, а НЕ партия или НПО на ЕДИН етнос/турски, в случая/!

Второ, вместо да искаш, във връзка с този казус, влизане-излизане на други в залата на Парламента/за кворум/, по-логично е да се иска от депутатите на ГЕРБ да гласуват "Против!"!

Трето, финансовите задължения/към държавата!/ на Мюфтийството НЕ са задължения на българските Граждани от "турски" Етнос или изповядващи Ислям!

sneaky_humanoid

Второ, вместо да искаш, във връзка с този казус, влизане-излизане на други в залата на Парламента/за кворум/, по-логично е да се иска от депутатите на ГЕРБ да гласуват "Против!"!

Но тъй като е абсолютно сигурно, че ГЕРБ ще гласуват под строй, остава единствено споменатата от вила възможност. Няма нужда да се правиш, че не го разбираш.

fbr65

Избори се задават, ДПС трябва да напомни за кой трябва да гласуват подопечните. Лошото е, че другите лапват  въдицата и дърпат, ли дърпат, за да звъни звънчето, да чуят и онези, които рядко гледат българска телевизия.

ШКОЛНИКА МАРЕК

ДПС винаги разиграва картата "етническо напрежение", когато иска нещо и винаги го получава. Предвидим партнер за сичкото партии. Иван Костов:  Доган е проклятието за Бг. и може би е прав.

sneaky_humanoid

Иван Костов:  Доган е проклятието за Бг. и може би е прав.

Костов малко проклятие ли бе? Как така преглъщате кръга "Олимп", без да се задавите...

mi6osp.

Разбира се, че е сделка. 

И няма да е последна.

Борисов плати на Доган 8 млн. , за да предотврати излизането на ДПС от парламента.

Така отложи предсрочните избори.

Защото има още еврофондове да разпределя.

Непомерна лакомия.

А при Доган - апетитът идва с яденето.

Готви следващата успешна сделка.

ЛАФЪРДИЕВ

Правилно Далаверко..

Я как покрихте далаверите и непочтенната сделка за Великата българска оградка..

Та чак новината, че ЕК ще си иска 160 МИЛИОНА ЕВРО дето сте цапцаросали не по предназначение за нея, под медийната плява сметохте..

Пък ти тук за некакви си 8 милиона си тръгнал да се пенявиш.. Ма чак толкоз ли ви обедни ДА СЕ СВЕТИ ИМЕТО МУ.. Та на ПРАВЕДНИК и ти са турна да са прайш..

И пак да та питам - докога ша крепите обеднелите веч патрЕотари (там под кожена тужурка) СТАБИЛНОСТТА МУ?

GrH

Много тъжна патриотична картинка :) Прилича ми този циркаджия на мустаката лелка, вмирисана на праз и леща, която хленчи, че мъжът й Киро - непоправим пияница, спи с комшийката Станка от съседния вход. Но не го напуска, само си хленчи😭

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×