Quantcast
Симеонов не приема сериозно думите на Каракачанов за напускане на коалицията | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Симеонов не приема сериозно думите на Каракачанов за напускане на коалицията

742
Илияна Кирилова

„Не приемам много сериозно ултиматума на Красимир Каракачанов“. Така лидерът на НФСБ и депутат от "Обединени патриоти" Валери Симеонов коментира заявеното от вицепремиера Красимир Каракачанов да подаде оставка, ако не бъде подкрепена концепцията му за интеграция на ромите и да напусне управляващата коалиция.

Симеонов каза още, че в този вид „не бих подкрепил концепцията, тя трябва да бъде доизкусурена“. „По принцип основните предложения съвпадат изцяло с предложенията на нашата програма, така че ще подкрепим една такава стратегия, но сериозно подобрена и коригирана", допълни Симеонов. Според него документът не давал повод за свикване на коалиционен съвет. 

Във вторник Красимир Каракачанов каза в интервю за тв „Евроком“, че е готов да си подаде оставката и да мине в опозиция, ако стратегията му за интеграция на ромите не бъде приета в парламента. „Отдавна в България е дошло „време разделно“. Ако ГЕРБ смятат, че ДПС са им по-близки и идеологически по-близки до сърцето - няма никакъв проблем. Аз си подавам оставката и минавам в опозиция. Да направят коалиция с ДПС и да си управляват заедно и щастливо!“, отговори Каракачанов на въпрос дали ГЕРБ няма да се съобразят с ДПС, които критикуват концепцията му.

В концепцията на Красимир Каракачанов се предлага въвеждане на общественополезен труд, контрол над социалните помощи, спиране на детската раждаемост, както и спиране на помощите при отказ за започване на работа; спиране на децата от училище; демонстриране на скъп начин на живот, несъответстващ на статута "социално слаб" и много други.

Още

И Белгия маха ограниченията за българи

22.06.2021

Обновена

2388
Заев остава с празни ръце след визитата в София

17.06.2021

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ, ТАНЯ ПЕТКОВА

22633
ВАС нареди Каракачанов да бъде санкциониран за дискриминация

14.06.2021

3249