facebook
twitter

Горещи новини

Прокуратурата и църквата обсъдиха "бъдещи съвместни действия в подкрепа на вярата"

441
ПРБ - пресцентър

Главният прокурор Сотир Цацаров и заместникът му Иван Гешев са били приети от патриарх Неофит, съобщиха от прокуратурата. "Главният прокурор и заместникът му изразиха своето уважение към Българската православна църква и лично към Патриарх Неофит. Негово Светейшество поздрави г-н Гешев с назначаването му за главен прокурор и пожела успешен мандат. Обсъдени бяха бъдещи съвместни действия в подкрепа на православната вяра, включително и в местата за лишаване от свобода", допълват от държавното обвинение.

12

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

А Цацаров част ли е от криминалния преход?

19.02.2020

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

6337 8
Цацаров: Сигналите и проверките срещу съдия Миталов са тайна

18.02.2020

Обновена

РАДА НИКОЛОВА

2594 25
КПКОНПИ в синхрон с прокуратурата срещу шефа на ВВС и президента

10.02.2020

Обновена

5571 22

Коментари

Чичо Гошо

Ще преоткриваме светата Инквизиция?

Джиджи

 Не. В момента си създаваме ореол за бъдеща канонизация ... ???

Чичо Гошо

Гешеф с ореол? Гледката ще е потресаваща!

?

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Новият ГлавПрок споделил ли е къде ще монтира кладата?Изгаряните сами ли ще си носят съчките или ще е за държавна сметка?На тълпата ще раздават ли камъни да ги хвърля по жертвите?Доста е постна информацията в дописката....

nobody2

требе индулгенция. очевидно не е получена.

браво на БПЦ.

Васик

Прокуратурата не отговаря за местата за лишаване от свобода. Тази сценка не е нищо друго, освен нескопосан отговор на срещата на Джок Полфриман с Данаил Кирилов.

nobody2

казвам, и изчезвам:

борисов многократно е казвал, че - квото каже началника.

само дето между него и началника има патриарх. освен ако не е кришнар де, борисов.

 

MarinEden

Тия двамата нямат срам, нито страх от Бога. Твърде лошо за тях...

Доц.Трътлев

Абсолютна простотия. Чудя се как патриархът се е съгласил на такава среща да рекламира тези двамата. Ама Негово Светейшество  май се има с Тиквата, която чето му целува ръка, а той я гали по бащински.

fractal

Църковния брак за християните трябва да стане задължителен и забрана на разводите и абортите

paragraph39

/:/Прокуратурата и църквата обсъдиха "бъдещи съвместни действия в подкрепа на вярата"...

 Обсъдени бяха бъдещи съвместни действия в подкрепа на православната вяра, включително и в местата за лишаване от свобода", допълват от държавното обвинение.

........................................................................................................................

ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО е Държавата/вкл. Прокуратурата/ да подкрепя религиозната вяра, религиозното вярване, религиозните вярвания и религиозно вярващите! ТЧК

Подкрепяйки която и да е Религия, Държавата/вкл. Прокуратурата/ НАКЪРНЯВА атеистичните възгледи и чувства на религиозно НЕвярващите български Граждании и Държавата демонстрира Неуважение и негативно отношение към тях и отчужденост от тях!  ПФУ!

Държавата ТРЯБВА/ длъжна е, по Конституция!/ да стои спрямо тях  равноодалечено/НЕУТРАЛНО!/ и да НЕ припознава, като "свои", нито религиозно вярващите, нито  религиозно НЕвярващите български Граждани/атеистите/!

ВЪН Държавата от храмовете!!!

КАЗАХ!

Справка:

КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

...

Чл. 37.
(1) Свободата на съвестта, свободата на мисълта и изборът на вероизповедание и на религиозни или атеистични възгледи са ненакърними. Държавата съдейства за поддържане на търпимост и уважение между вярващите от различните вероизповедания, както и между вярващи и невярващи.
(2) Свободата на съвестта и на вероизповеданието не може да бъде насочена срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала или срещу правата и свободите на други граждани.

Сократ-май

Колко много приказки под една нищо не казваща дописка.

А всъщност срещата е била за обсъждане дали да има свещеници в затворите.

Влез или се регистрирай за да коментираш