facebook
twitter

Горещи новини

Приложения на "Гугъл" се сринаха, засегнати са милиони

20080
Pixabay

Приложенията на технологичния гигант "Гугъл" YouTube, Snapchat, Gmail, Nest, Discord и редица други претърпяха огромен срив и засегнаха милиони потребители в САЩ, Япония и Европа. Потребителите се оплакват, че не могат да използват услугите, основно електронната поща, пише изданието The Verge, цитирано от Economic.bg.

Проблеми са възникнали и в Spotify. Прекъсването на мрежата е попречило да бъдат обработвани плащанията с кредитни карти в продължение на часове.

От компанията обявиха в официално съобщение, че проблемът идва от облака с информация и в момента се работи по отстраняването му.

"Имахме огромно претоварване на мрежата в източните Съединени щати. Ще направим анализ на случилото се и ще вземе мерки, за да не се случи отново", обясниха от компанията, цитирани от TheVerge.

По-голямата част от проблемите към момента са отстранени, но на места все още се наблюдават прекъсвания на връзката със сървърите на "Гугъл".

През януари и октомври също имаше прекъсвания на YouTube и услугите на платформата не бяха достъпни в продължение на часове.

Ключови думи:

технологии, Гугъл, срив
18

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Икономиката на България се срина с почти 10%

14.08.2020

ЮЛИАНА БОНЧЕВА

1334 8
Икономиката на САЩ се срина с безпрецедентните 33%

30.07.2020

4073 63
Google ще следи потребителите, за да помага в борбата с епидемията

03.04.2020

1452 10

Коментари

ЗИЛ131

Хуаваей, Здравей!

труфалдин

Хей, Хей. Ще се сринат акциите на бай Х...вей през четвъртото тримесечие, твърдял някой си франциско джиронимо, шефче на устойствата към idc emea. 

Мисля, че преди това ще се срине всичко що е гугъл

sneaky_humanoid

Хей, Хей

 

https://www.youtube.com/watch?v=tBTaP5npFj8

 

?

труфалдин

Мисля, че много скоро ще се успокоят страстите по политически път.

fractal
снимка на fractal

Тия дето сриват гугъл правят услуга на тези дето правят по недостъпен интернета за хората и ги карат да купуват нов хардуер

Nashenec

Ужасно съм учуден, как хората продължават да "боготворят" използванео на облаците. Ами че то още когато е измислено са описани и тези проблеми, които сега се виждат за пореден път. И това е в началото на 70-те години на миналия век.

Единствената полза от облаците е разширяване на възможността за off-line пресяването на частната информация на хората. Затова и толкова рязко големите технологични компании направиха всичко възможно да ни "задъжат" да минаваме през облаците им - все пак най-бруталното беше на Майкрософт с телефоните им, където ако искаш да си прехвърлиш контакти и някои видове съдържание трябваше да минеш задължително през облака.

Augereau

Ужасно съм учуден, как хората продължават да "боготворят" използванео на облаците.

А бе, удобно си е. Много удобно даже. Има си разни минуси, разбира се. Отвреме-навреме се сещам колко много информация им давам, която след това продават по един или друг начин, но като се сетя колко време ми спестява и как аз също правя пари от това нещо (пак по един или друг начин), си казвам, че това е просто една добра сделка. 

saw

Това за Майкрософтските телефони не е вярно.. Използвах ги между 2012 и 2018 година и имаха възможност за офлайн експорт на контакти в стандартния .vcf формат, от където спокойно се импортваха в андроид или обратно в Windows Mobile. Положението с прехвърлянето на СМС съобщения беше далеч по-сложно, но за контактите нямаше грижа да не се минава през облака.

wreckage
снимка на wreckage

Нест няам, снапчат не ползвам, дискордът, мейлът и ютюб си бачкат. 

Nashenec

И моите работят, въпреки че съм получил 2-3 съобщения за влизане в диска ми от неясен компютър.

Mrx

"Ужасно съм учуден, как хората продължават да "боготворят" използванео на облаците."

 

 От облаците понякога вали дъжд и може да ви намокри компютъра. Затова си работете на флашки. Гледам eBay продава флашки от 1-2 терабайта за 12-13 евро. 

Nashenec

Гледам, някои потребители на компютри изобщо не са наясно, как "глупостите" им са реалност. Става дума за следната проява на ... (може би сарказам):

 

 От облаците понякога вали дъжд и може да ви намокри компютъра.

2011 г.

Годишна работна среща на проект "Jeant" (това е по европрограмите за наука). Основна тема - може ли да се направи нещо облаците да не си "ръсят" защитените данни при миграция между машините. Проблем - експерименти с облак в Испания, използван за съхранение на медицински данни (по сегашната номенклатура "много лични данни"). Резултатите показват, че облакът изоставя данните при миграция без защита върху машините, през които преминава при миграцията. И това не са машините на облака, а само междунни транспортни възли. Затова написах "ръси. Установ ви се след 2 г. работа, 8-9 млн евро за какво ли не по проекта, че нищо не става (привлякоха да помагат IBM Research Europa и HP Research Europa). Очаквано,  някъде през 2013-1014 се забрани медицински данни да се съхранява на облаци. Затова няма и облак за медицинските данни за еврозоната (а и не се предвижда разработката).

 

2012 г.

Изследване на специалисти по комп. сигурност на Пентагона показало, че използваният облак с данни не изчиства данните (физически) от машините в процеса нам играция - след миграцията на облака на "старите" сървъри клиентите започват да виждат файловете с данни, намиращи се в облака. Това е довело до разработването на един протокол за изчистване на данните във военни приложения, който е 8-пасов. За по-сигурно "чувствителни" военни данни е забранено вече да се държат на облаци.

 

Няма начин - концепцията е от края на 50-те години, а първият облак е пуснат 72-75 г. след излизането на VM OS на IBM. Промяната сега е във вида комуникационната инфраструктура на тази архитектура, но не и в нещо друго като архитектура и задачи. А още от началото това е бил подход за подобряване на използването на изчислителната инфраструктура (разбирай натоварването на процесорите), а не на създаване на виртуално data-поле. Затова облаците са вид архитектура на разпределена система, а не форма на база от данни/инфомация/знания.

В инженерството (комп. инж. не е нещо по-различно) няма хубаво и лошо решение, а нещо което пасва на изикванията и ограниченията или не пасва. Затова и едно от задължителните неща са да се изучават не само хубавите страни, а и лошите, както и ограниченията. Другото са си религиозни войни, а там няма мисъл, само фанатизъм.

А за флашките - ами необходимостта от локални преносими устройства за съхраняване на данни няма да изчезне.

:) ако наистина разбираме от тематиката, то си отговорете на въпроса - ако потребител е вързан с облака и си сложи флашката, то тя става ли част от облака ? Отговорът е много изненадващ за огромното количество хора с облачни навици на работа.

dissidentbg

Обясниха ти по-горе. Невъзможно е, елементарно нещо, като прехвърляне телефонна директория от един мобилен на друг, да направиш без да минеш през сървъри на фирмата, поддтжаща телефона.

 

Тази статия се връзва с друга от днес, в която се говореше за справка с интернет ползването ти, когато искаш виза за САЩ. От много отдавна ВСИЧКО в Интернет се следи. Не разчитай на пароли, които въвеждаш за и-мейли, текст файлове и всичко друго, което плзва софтуер произтичащ от САЩ. Специалните служби на САЩ разполагат с master key. Софтуерните фирми са длъжни да им дадат такъв. 

dissidentbg

Навярно сте запознати със стремежа на Русия да създаде свой WWW контролен център. В Света има много сървъри, които обслужват WWW  - Интернет, но всичко се контролира от територията на САЩ. САщ биха могли във всеки един момент да изключат световният Интернет или да изключат отделна държава от WWW. Можете да си представите какво ще настъпи.

 

В този форум ЗИП постоянно говори за SWIFT - световната система за банкови комуникации. SWIFT не е амриканска, белгийска е, но в САЩ е един от огледалните сървъри и това им дава възможност да шпионират кой на кого превежда пари и в резултат да осъществяват санкции спрямо когото си искат.

 

С други думи, САЩ осъществяват всякакъв контрол на всяка държава по света със системата на WWW.

драго иванов

Затва с нетърпение чакам мейд про 30 с новата ос хонг менг и неща да чуя за андроид и иос

buratinob

Облачно с превалявания.

Носете си чадъри/флашки.

н16
снимка на н16

ако потребител е вързан с облака и си сложи флашката, то тя става ли част от облака ?

Ми да, става.)
Но там въпроса е, защо трябва човека да е свързан постоянно с "облака" ?)

sneaky_humanoid

 Гледам eBay продава флашки от 1-2 терабайта за 12-13 евро. 

Не разчитай на такава флашка за важни неща. 

 

https://www.amazon.com/gp/offer-listing/B06X1CSCZB/ref=dp_olp_new_mbc?ie=UTF8&condition=new

Влез или се регистрирай за да коментираш