Quantcast

Медия без
политическа реклама

Правосъдният министър видя "героизация" на шефа на ВКС Лозан Панов

Данаил Кирилов очаква промените в съдебния закон да се гледат през септември

28 Юни 2019
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Данаил Кирилов

Промените в съдебния закон, свързани със статута на "тримата големи" в съдебната власт и възможността  те да бъдат предсрочно отстранявани и разследвани, ще се обсъждат в Народното събрание наесен. Това каза правосъдният министър Данаил Кирилов в парламента, предаде Нова телевизия. Той очаква темата да влезе в дневния ред на депутатите още през септември, веднага след лятната ваканция.

Сега започва общественото обсъждане на поправките, подготвени от междуведомствената работна група. Кирилов каза, че е готов да се консултира с Венецианската комисия и да отправи питане към Конституционния съд за готвените разпоредби. 

Той за пореден път отрече, че с промените в закона се цели по-лесно отстраняване шефа на ВКС Лозан Панов. "Някои медии определено героизират един от тези "трима големи", отбеляза Кирилов. Според него и сега нямало проблем да се разследва всеки от тримата висши магистрати -  главния прокурор и председателите на ВАС и на ВКС.

Министърът се опита да иронизира опасенията, че се готви разправа с неудобния на властта Лозан Панов: "Намирам една дълбочинност у едни хора, които си мислят, че са умни и красиви, но уви...".

Кирилов препоръча на медиите да подхождат обективно и повтори: "Няма проблем за разследване и сега".


 

Още по темата