facebook
twitter

Горещи новини

Не е разследвана руска връзка във фалита на КТБ

1070
Илияна Кирилова

Антикорупционният фонд публикува разследване, от което става ясно, че прокуратурата е разследвала фалита на КТБ без да изясни ролята на руския енергиен проект "Южен поток". Организацията представи официален документ -  банкова гаранция за два и половина милиона евро за газовата връзка на името на руската фирма "Стройтрансгаз".

Според авторите на разследването този сюжет се свързва с името на депутат от горната камара на руския парламент и специален пратеник на президента Путин за връзка с руснаците извън страната - Александър Бабаков. Името му фигурира в списъка на посетителите на банкера Цветан Василев от 22 ноември 2013 г.

Бабаков беше свързан с проекта "Южен поток" преди 5 години от  "Ню Йорк таймс", който посочва, че през зимата на 2013 г. в един софийски бар до българския парламент Бабаков е поискал от тогавашен служебен заместник-министър "специално съдействие" именно за проекта "Южен поток". След срещата българските служби са били сигнализирани от същия зам.-министър.

В интервю за АКФ банкерът Цветан Василев разкрива, че организацията на проекта "Южен поток" е била контролирана от депутата на ДПС Делян Пеевски. През 2017 г. Антикорупционният фонд е изпратил сигнал с искане за проверка по случая. "От посещението ни в ДАНС където бяхме повикани за да даваме обяснения, не останах с впечатления че по този сигнал се е работило изобщо", казва Николай Стайков, автор на разследването.

7

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Основният свидетел за КТБ настоявал и други да говорят за "главатаря"
Съдът в Страсбург ще гледа жалбата на Елена Йончева срещу България

27.11.2019

ПЕТЯ ЙОРДАНОВА

971 7
Паметта на главния свидетел за КТБ внезапно се изпари

Коментари

PlaNed
снимка на PlaNed

Да се надяваме, че поне ще бъде разкрито пагубното влияние оказано от Нубия!?

nottheone

👍

има секви връзки - с нубия, вануату и папуа и нова гвинея.

само с бг няма връзки.

Mickele

Не са разследвани още много, много неща...

http://biacg.com/index.php/2017-05-23-12-23-39/ite...

sega_reader

Бай Иван от втория етаж и него не са го разследвали за руската връзка на КТБ.

Пейо и него няма да го разследват

vvatkov

   Па какво да я разследват тая руска връзка - КТБ - КГБ - те я - полвин чертичка.

ГАМЕНЧЕТО

Последно: ха ге бе в Япония.

Zmeja

Преди много много години главата на едно от ангелчетата от фасадата на тази сграда се откърти и падна точно върху главата на един директор на пернишки завод, дошъл по служебна работа в София. Човекът почина, но интересно че и тогава не правиха разследване за руска (съветска) връзка. Доста съмнително повторение!

Влез или се регистрирай за да коментираш

×