Медия без
политическа реклама

МВР и Столичният инспекторат иззели 4 камиона с отпадъци за изгаряне

Само с 20% се повишила запълняемостта на буферните паркинги в деня за безплатното им ползване

18 Дек. 2019
Илияна Кирилова

Столичният инспекторат, съвместно със служителите на район "Красна поляна" и екипи на 3 РУ на СДВР, са извършвали днес проверки в района на бившите виетнамски общежития на ул. „Рижки проход“, съобщиха от Столичната община. Иззети и извозени за депониране са 4 камиона  отпадъци, подготвени за горене.  В съобщението се казва, че утре акцията по извозване на отпадъци ще продължи и че през този месец при проверки в жилищата на бившите виетнамски общежития са съставени и 11 акта.  

Освен това инспекторатът съставил други 8 акта при проверки за източници на замърсяване. "Проверени са строителни обекти, автосервизи и пунктове за смяна на автомобилни гуми. Извършени са и проверки за горене на отпадъци на открито. Екипите провериха 33 строителни обекти в районите "Красно село", "Изгрев", "Студентски", "Лозенец" и "Витоша", където са съставени 7 акта за установени нарушения. Проверени са общо 28 автосервизи и пунктове за смяна на автомобилни гуми и за горене на отработено масло. За горене на отпадъци на открито в район "Подуяне" е съставен акт на ул. "Дан Колов“, изброяват от общината. 

Въпреки това днес в София бе отбелязано изключително сериозно превишение на фини прахови частици в големи части от денонощието. Това бе отчетено не само от станциите на гражданската организация https://airsofia.info/, но и от тези на Изпълнителната агенция по околната среда. Обикновено вторите отчитат доста по-ниски нива на запрашаване. За справянето с проблема не допринесе и обявеното от общината безплатно ползване на буферните паркинги по станциите на метрото. От "Московска" 33 съобщиха за "Сега", че днес запълняемостта на паркингите е била до 20% по-висока в сравнение с предходните дни. "Няма разлика в ползването на паркингите между двата дни/10.12 и 18.12/, в които те бяха определени за безплатно ползване. Динамиката на запълняемостта е различна в различните паркинги– още в 8.30 ч. паркинг „Бели Дунав” - Район „Връбница” бе изцяло запълнен, следващия по натовареност е паркинг „Джеймс Баучер”, но запълняемостта е варирала през деня. Най-малка бе запълняемостта в паркинг „Цариградско шосе”, се казва в съобщението. 

 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата