Quantcast
МВР и Столичният инспекторат иззели 4 камиона с отпадъци за изгаряне | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

МВР и Столичният инспекторат иззели 4 камиона с отпадъци за изгаряне

Само с 20% се повишила запълняемостта на буферните паркинги в деня за безплатното им ползване
4281
Илияна Кирилова

Столичният инспекторат, съвместно със служителите на район "Красна поляна" и екипи на 3 РУ на СДВР, са извършвали днес проверки в района на бившите виетнамски общежития на ул. „Рижки проход“, съобщиха от Столичната община. Иззети и извозени за депониране са 4 камиона  отпадъци, подготвени за горене.  В съобщението се казва, че утре акцията по извозване на отпадъци ще продължи и че през този месец при проверки в жилищата на бившите виетнамски общежития са съставени и 11 акта.  

Освен това инспекторатът съставил други 8 акта при проверки за източници на замърсяване. "Проверени са строителни обекти, автосервизи и пунктове за смяна на автомобилни гуми. Извършени са и проверки за горене на отпадъци на открито. Екипите провериха 33 строителни обекти в районите "Красно село", "Изгрев", "Студентски", "Лозенец" и "Витоша", където са съставени 7 акта за установени нарушения. Проверени са общо 28 автосервизи и пунктове за смяна на автомобилни гуми и за горене на отработено масло. За горене на отпадъци на открито в район "Подуяне" е съставен акт на ул. "Дан Колов“, изброяват от общината. 

Въпреки това днес в София бе отбелязано изключително сериозно превишение на фини прахови частици в големи части от денонощието. Това бе отчетено не само от станциите на гражданската организация https://airsofia.info/, но и от тези на Изпълнителната агенция по околната среда. Обикновено вторите отчитат доста по-ниски нива на запрашаване. За справянето с проблема не допринесе и обявеното от общината безплатно ползване на буферните паркинги по станциите на метрото. От "Московска" 33 съобщиха за "Сега", че днес запълняемостта на паркингите е била до 20% по-висока в сравнение с предходните дни. "Няма разлика в ползването на паркингите между двата дни/10.12 и 18.12/, в които те бяха определени за безплатно ползване. Динамиката на запълняемостта е различна в различните паркинги– още в 8.30 ч. паркинг „Бели Дунав” - Район „Връбница” бе изцяло запълнен, следващия по натовареност е паркинг „Джеймс Баучер”, но запълняемостта е варирала през деня. Най-малка бе запълняемостта в паркинг „Цариградско шосе”, се казва в съобщението. 

 

 

Още

София диша много повече азотен диоксид от официалните данни

10.05.2022

857
EС може да ни осъди ефективно за мръсния въздух

06.02.2022

545
София няма да обжалва съдебното решение за мръсния въздух

22.11.2021

972