facebook
twitter

Горещи новини

Москва пусна и видео от полета на МиГ 31 в близост до Космоса

Самолетите са изпълнявали задача на надморска височина от над 20 хил. метра със скорост 2 500 км/ч
6479
Министерство на отбраната

Руското министерство на отбраната пусна видео от полета на МиГ-31БМ в близост до Космоса, съобщава РИА Новости. На кадрите, заснети от пилотската кабина, се вижда излитането, набирането на височина, както и полета в стратосферата. Пилотите са отработвали елементи от прехващане на "нарушител" във въздушното пространство на Русия. Става дума за изтребители-прехващачи МиГ-31БМ на морската авиация на Тихоокеанския флот на Русия.

Полетът е бил осъществен на надморска височина от над 20 хил. метра със скорост 2 500 км/ч.

МиГ-31 е двуместен свръхзвуков изтребител-прехващач за всякакви атмосферни условия с далечен обсег на действие. Предназначен е за прехващане и унищожаване на въздушни цели на изключително малки, малки, средни и големи височини, в обикновени и сложни метеорологични условия, когато противникът използва активни и пасивни смущения на радарите.

Наскоро бе демонстриран полет на МиГ 31, снабден с хиперзвукова ракета „Кинжал”.

 

 

 

 

Ключови думи:

МиГ, полет, стратосфера, видео
89

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Tinder стартира видеообаждания

22.05.2020

249
Летище София се оказа разграден двор за коронавируса

07.05.2020

23373 91
Истината за вируса! Нецензурирана!

28.04.2020

32437 21

Коментари

Страници

Сгугню
снимка на Сгугню

20 000 метра космос ли е?

Тц-тц-тц, глей ти техника, глей ти чудо.

Доси

Сгуг, требе да се чете внимателно!

Пише "в близост до Космоса", което си е точно така... виж примерно след 36-тата секунда как изглежда земята от 20 000 м. ! 

 

Иначе баси тостера, а? Полукосмически! 

urupuchi

България нали купи, пардон, плати най-хубавите, а СЕГА ни рекламират още някви други... Объркващо е.

dissidentbg

urupuchi,

Във форума, някакъв промит "мозък" много се радваше, че България си е дала парите БЕЗ да получи нищо.

 

Чел ли си това?

Lockheed has won a contract valued at as much as $799,9 million to build a batch of 14 F-16 Block 70 aircraft jets (12 single-seat and 2 two-seat models) for Slovak Air Force.

 

Словакия купува 14 броя F-16 Block 70 за 799,955,939 долара. Дали тези 8 за България на цена 1.26 милиарда долара ще са по-добри или просто са по-скъпи?

protor

Значи трябва да се наричат "Въздушно-в-близост-до-космически сили".

Доси

Бе не знам, аз не бих разчитал на това "в-близост-до-космически" когато се наложи да разчитам на спътниците си за комуникация, разузнаване, навигация и пр., при една война /примерно/... 

Иначе предлагам да питаме Болтън дали случайно този МиГ 31 не е получен в следствие кражба на много по-напреднала технология на САЩ? 

dissidentbg

protor,

Можеш сам да си отговориш на въпроса. Ако самолет лети на над 20км височина, "вижда" с радар на 400км далечина и изстрелва ракети с обхват 304км, дали става дума за "в-близост-до-космически сили" или за "космически сили".

nottheone

ма що му се фащате на сгугю?

първо, в дописката пише над 20 000 м, а не 20 000.

второ, сгугчо мълчи колко е тавана на еф-ките (даже и на 35).

трето, до стената го изправете - пак няма да си признае, че ще плаща солидарно със сички ни една (1) билка и двеста (200) милки незимбабски долари за долнолетящи цели откъмто въздуха.

Nick F

On 28 July 1976, SR-71 serial number 61-7962, piloted by then Captain Robert Helt, broke the world record: an "absolute altitude record" of 85,069 feet (25,929 m).Several aircraft have exceeded this altitude in zoom climbs, but not in sustained flight.That same day SR-71 serial number 61-7958 set an absolute speed recordof 1,905.81 knots (2,193.2 mph; 3,529.6 km/h), approximately Mach 3.3.

Преди 43 години ... Дали ако сметнат че е нужно няма да направят и сега такива самолети ?

Доси

Може и да могат да направят, стига да не са загубили документацията... стават такива работи, хоп - отидеш до Луната и после, "Ма каква стана тя? Къде е документацията? Ту да му се не види - къде се затри пущината..." 

Force

първо, в дописката пише над 20 000 м, а не 20 000.

Така е, ама от дописката не ми става ясно какви нарущители  ще прихваща на тази височина. Еф-ките нали летели по-надолу, м?

Седем с един...

Правите ли разлика между разузнавач и прехващач? Разузнавачът оръжие не носи...И нещо друго, SR-71 никога не е пресичал или навлизал във въздушното пространство СССР...интересно защо...

mi6osp.

Тъ- цъ,сега не могат да направят такъв самолет.

Нямат инженери, нямат технологии, нямат заводи 

 

Последните 30 години САЩ нямат сполучлив нов модел самолет,кораб,подводница, танк. 

Имат само провали. 

Сигурно защото Русия им изкраде технологиите. 

Още по сигурно защото престанаха да се занимават интензивно с изследователска , развойна и производствена дейност. 

Скоро и тостер няма да могат да направят 

 

anarhia

не ми става ясно какви нарущители  ще прихваща на тази височина

 

 Прихваща балистични ракети и ги унищожава, защото лети много високо и много бързо. Но може да прихване и крилата ракета, защото лети бързо и на малки височини. А за унищожението на прихванатите цели е въоръжен с хиперзвуково оръжие.

Nick F

С какво оръжие ще стреля по "прихванатата"  балистична ракета ? В кой етап на полета ще я "прихваща" ? А за крилатите ракета не е ли по важно да има радар способен да открива цели на фона на земята от далечно разстояние от колкото "да лети бързо на малки височни" ?

anarhia
Nick F

Сега остава да убедиш крилатите ракета и в реална бойна мисия да летят на 6-8 хиляди метра та миговете да се справят както на показното във видеото.

Диагностик

Колко броя ракети ще носи?

Всяка ракета задължително ли улучва противниковата?

vvatkov

   Ние пък си имаме еФ-ки -нъц! Още ги нямаме ама сме ги платиле, та - НЪЦ!

Кара Колю

Ама, наистина, много капризен стана Сгуги. Що показвали айроплан? Е, какво да покажат? Пералня ли? Та те за прането си имат рускини... тях какво да ги показват? 

векилски

Така е, Коле.

Американците какви перални имат, ехей.

С тех уцелват от 2000 метра противника.

Руснаците имат ли такива?! 

Немат...

И те така...

Моите5стотинки

по скоро руснаците показват че ситуацията се е изменила след изтичането на "оня" договор  а има едни фърчила които летят постоянно по границата със Псковска област на височина 16-18км и мониторят навътре 600-800км.

Желязко Желев

               Колко струват тез МиГ 31.Щото ако купим Гренландия/засега струва колкото 2инсилатора и един ТЕЦ.Ако включим ТЕЦ Марица 1 и 3 може и Аляска да купим.Най добре да го купим и подарим на Дончо.Друго си е Гренландия.Ще сме приятели цял мандат.

Wolf ACE

Абе стига с тоя SR-71 - няма база за сравнение между изтребител-прехващач и разузнавателен самолет..

Ползвали са ги, когато са се надявали, че не могат да бъдат свалени от противникови ракети поради височината на летене.. Никаква друга защита няма - сега вече не са актуални въобще.

Отделно огромното количество проблеми по обслужването ги прави направо уникално рискови - на земята, преди излитане, седят закачени за керосиновия камион, който непрекъснато подава гориво, защото SR-а тече като пробита лейка и ако го оставят на полосата сам, там ще си остане поради липса на гориво...

Затова не ги ползват - няма никакъв смисъл от тях сега...така, че да ги сравявате с пълнокръвен изтребител си е направо смешно...

Ace_

Посмали, манго....

 

Вчера масово напускаха новината - с баш космоса:

 

https://www.dnes.bg/rusia/2019/08/19/ruski-iztrebi...

 

Сега са се поправили - близо било. Ако приемем, че космоса започва от 100км нагоре, то новината може да се формулира така: МиГ 31 полетя с 20% по-близо до Космоса от всички нас

Meto_ot_Interneto

"Така е, ама от дописката не ми става ясно какви нарущители  ще прихваща на тази височина. Еф-ките нали летели по-надолу, м?"


Еф-ките летят по-надолу, но -У-фките на Локхиид летят по-нагоре. Тях ще прихващат. М-м.?

ПГеоргиев

(по)Казвам ти дъще, сещай се снахо.

Пускат си ВКС сегиз-тогиз по някой клипче на нова техника, пускат си ВМФ по някой филмче за стрелба с "Булава" от атомна подводница или пък РВСН за старт на "Сармат".

Но да не си помислите, че тези стрелички са за партнерите. А, не! Те са за детската аудитория, производство на Союзмультфильм. Нещо като "Маша и мечокът" в милитари вариант.

Но и американците не спят. И техният Dream Works произвежда филмчета. Ей, на 18 тогова месеца, са изстреляли ракета Tomahawk Land Attack (LACM), доскоро забранена от ДРСМО. А как го направиха и откъде такава ракета, като преди това казваха, че не разполагат и не разработват ракети с обсег от 500 до 5000 км?

А гадните рашки нарушавали договора и затова те, американците, излизат обидени от него!

А в Хан Шейхун и околностите продължава да е интересно. САА насмита терористите от ХТШ и Файлак аш-Шам и те се изнасят към коридорите, уж охранявани от турските сили.

Ливански източници твърдят, че Су-35 е прехванало турски изтребители, опитващи да влязат в сирийското въздушно пространство. МО на Русия засега мълчи. 

Ace_

МиГ-31 не е нова техника. Правен е като развитие на 25-цата - като далечен прехващач. И ние сме имали МиГ-25, но сме ги върнали. Един дори е избягал на запад (не от нашите). Пропагандни клипове.

anarhia

 Виктор Беленко. Кацна в Япония с миг25. Загина в пътна катастрофа в САЩ.

mi6osp.

За сведение- съвременният изтребител може да е въоръжен с ракети, които могат да прихващат ракети и бойни глави.

Русия има хиперзвукови оръжия подготвя Миг 31 за унищожаване на бойни глави в космоса.

САЩ нямат хиперзвук,  нямат еквивалент  на Миг 31 и въоръжават Ф35 с ракети за прехващане на крилати ракети 

 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×