Медия без
политическа реклама

Полицията показа видео от нападението с чук срещу мъжа на Нанси Пелоси

28 Яну. 2023

Съд в Сан Франциско разпореди показването на видеозаписи, направени от полицейски служители по време на задържането на престъпника, който влезе в къщата на бившия шеф на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Нанси Пелоси през октомври миналата година.

Камерата показва как полицаи се приближават до къщата и чукат на вратата. Когато вратата се отворя, се виждат Пол Пелоси по пижама и нападателят. И двамата държат чук. Пол Пелоси сам се е обадил на 911.

След въпроса за полицията "Какво се случва тук?" и заповед да пуснат чука, престъпникът - Дейвид Депапе, 42-г, от Канада - отказва да го направи. Той не се опитва да избяга от полицията, а нападна с чука Пол Пелоси.

За 5 секунди нападателят е обездвижен от полицията. Той е задържан на място и обвинен в нападение над член на семейството на американски служител и опит за отвличане на американски служител. Той е изправен пред до 50 години затвор.

Сега Пол Пелоси се възстановява. Той има пукнатина на черепа и тежки наранявания на двете ръце.

Самата Пелоси по това време е във Вашингтон. Тя отказа да гледа видео, в което съпругът й е бил пребит с чук. След изборите през ноември и прехвърлянето на Камарата на представителите под контрола на републиканците, Пелоси продължава да работи като обикновен конгресмен.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

видео, Пелоси

Още по темата