Quantcast

Медия без
политическа реклама

Twitter вкарва автоматичен превод за видео

23 Дек. 2021
Pixabay

Twitter, наскоро започна да тества нова функция, която добавя вертикална емисия в стил TikTok. В опит да направи платформата по-достъпна и приобщаваща, сега компанията въвежда автоматични видео субтитри.

Функцията ще бъде достъпна за Android, iOS и в мрежата. На Android и iOS субтитрите ще бъдат включени във видеоклиповете по подразбиране с изключен звук. Междувременно ще видите нов бутон "CC" във видеоплейъра, който ви позволява бързо да включвате/изключвате субтитрите.

Автоматични преводи ще бъдат налични на повече от 30 езика, включително английски, китайски, хинди, испански, японски и много други. Субтитрите ще се показват на оригиналния език на видеото. Все още няма опция за превод на заглавието. Субтитрите ще работят само за нови видеоклипове. Това означава, че по-старите видеоклипове няма да се възползват от новата функция.

Компанията също тества нов рекламен формат, който поставя реклами между отговорите в туит. Twitter също така наскоро сформира специален екип за криптовалути в опит да проучи нововъзникващите криптовалути, блокчейн и други децентрализирани технологии.

Ключови думи:

Twitter, видео