Медия без
политическа реклама

Закъсняла първоаприлска шега - Twitter промени логото си

04 Апр. 2023
Илон Мъск
Туитър
Илон Мъск

Twitter промени емблематичното си лого на синя птица, имитирайки логото на криптовалута - изображение на куче, което се появява в популярни мемета. Това изглежда като закъсняла първоаприлска шега на собственика на Twitter Илон Мъск.

В понеделник американско време потребителите отбелязаха, че логото на синята птица на началната страница и екрана за зареждане на Twitter е заменено с изображението на кучето, свързано с криптовалутата доджкойн (Dogecoin), пише "Гардиън".

В типичния стил Мъск туитна:

Официалният акаунт на Dogecoin туитна в отговор: "Много валутно. Еха. Колко парично. Толкова крипто."

Мъск не е обяснил причината за промяната, но някои потребители спекулират, че е трябвало да бъде първоаприлска гавра, която компанията не е успяла да пусне навреме.

Промяната на логото идва дни след като Мъск поиска от съда в САЩ да отхвърли иск, заведено срещу него от инвеститори в Dogecoin за предполагаема пирамидална схема за 258 милиарда долара. "Ройтерс" съобщи през юни миналата година, че според жалбата ищците твърдят, че Мъск е знаел, че от 2019 г. криптовалутата няма стойност, но е насърчавал Dogecoin, за да печели от нейната търговия.

Адвокатите на Мъск и "Тесла" нарекоха обвиненията в делото "фантастична измислица" по "безобидните и често глупави туитове" на милиардера за Dogecoin.

Стойността на Dogecoin скочи миналата година, след като Мъск обяви, че стоките на "Тесла" могат да бъдат закупени с него.

При промяна на логото на Twitter стойността на Dogecoin скочи от 0,079 щатски долара на 0,094 щатски долара, най-високата стойност на валутата от ноември миналата година.

Според изтекла вътрешна информация Twitter сега струва по-малко от 20 милиарда щатски долара, под половината от това, което Мъск плати за компанията преди шест месеца. Въпреки обещанието да премахне наследените сини отметки за проверени потребители от 1 април, сайтът е премахнал отметката само за главния акаунт в Twitter на New York Times.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Илон Мъск, Twitter