Медия без
политическа реклама

Филип Аврамов пародира селфи на Просто Наско

И други представители на изкуството критикуваха министъра на културата за изявата му във Фейсбук

09 Апр. 2022Обновена

Министърът на културата Атанас Атанасов навърши на 3 април 32 години и пусна снощи в профила си във ФБ любопитно селфи видео от кабинета си в министерството, в което благодари за честитките, седнал на перваза на прозореца. Преди това безмълвно показва кабинета си. Министърът рядко има публични изяви. В първото си тв интервю преди 5 месеца се представи като "просто Наско". За една нощ видеото му стана вайръл.

Актьорът Филип Аврамов публикува на своята стена видеоотговор:  

Отношение по клипа на министъра на културата взеха и други хора на изкуството, сред които известни музиканти, театрални и филмови актьори, кино режисьори.

Театралната режисьорка Лилия Абаджиева коментира под клипа на Филип Аврамов така: „Не мога да повярвам на това, което си направил и до каква степен пародията може да не е просто пародия, както е в твоята гениална видеореплика, но и да зададе важните въпроси!”.

"Културата е в поза партер щом всички можем да понесем това "нещо" и това отношение! Амин! Просто ОСТАВКА!!!", написа режисьорът Виктор Божинов.

"Престъпно е вече. Във всяка нормална страна, това щеше да е огромен скандал. Действащ министър, дрогиран по социалните мрежи….На фона на огромното престъпление, случващо се с българската култура", пише в коментар под поста на Божинов певицата Georgios Filadelfefs.

Театралният и кино продуцент Мария Ландова, преподавател в НХА, също излиза с остра реакция:

„Момченцето е розовобузо ангелче, в своята невинна безхаберност, сравнен с безскрупулния Вежди. Тук Виновен е само този, който го е сложил на този прозорец. Това показва до каква степен културата им е през прозореца. Всъщност, без да искат са прави, защото това Министерство е напълно излишен баласт. Не е нужен междинен преразпределител на бюджета за култура. Трябва да останат работещите центрове и агенции, които имат напълно измерима, профилирана и конкретна дейност, като НФЦ, Агенцията по авторско право и другите специализирани, работещи и обозрими звена. Те трябва да са пряко към МФ, което дава парите по зададени законови параметри на входа, а на изхода ги одитира. МК е паразитна пирамида, която само харчи, но не произвежда нищо. Гнездо и развъдник на Калинки и Калинчовци. Човекоядни! Важно е да има конструктивни и работещи закони и Национална стратегия за култура в НС”.

Театралният режисьорът Борис Панкин взе отношение по следния начин:

„След двата пърформанса на младия министър на културата господин Nasko Atanasov - първият на 7 април от Комисията по Култура и медии в Народното събрание и вторият на 8 април от кабинета на министъра в Министерство на културата смятам:

Първо - въобще да не отдавам внимание на какъвто и да е акт подписан от младия човек по отношение на т.н. конкурси за директори на театри проведени от него.

Второ - моля най-учтиво и настойчиво, министър-председателя господин Kiril Petkov през уикенда да се погрижи за духовното и физическо здраве на Наско и от понеделник да го освободи от непосилната лекота на битието да бъде държавник.

100+ дни стигат”.

Актьорът Веселин Калановски заявява:  "Няма съображения, които да ме подтикнат към "коректно" премълчаване!
Никога България не е виждала такова безсмислие на този пост. Дори Рашидов и Банов изглеждат като колоси, в сравнение с това недорасло, самовлюбено, неориентирано (във всякакъв смисъл) същество. След това назначение, всеки, който поиска да намери служба за своята държанка, може спокойно да я направи Министър на това обезсмислено министерство. Повръща ми се!
Пожелавам си (Ви) да посрещна следващия "щастлив петък" с друг човек в онзи кабинет на бул. Стамболийски. Съгласен съм, дори г-н Василев да отдели средства от държавния бюджет, за да може инфантилното му протеже да ремонтира читалищата в селата на всичките си прадеди, и пред тях да прави "фестивални" клипчета!"

Още по темата