Quantcast
Кутев: Разцеплението в БСП е факт | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Кутев: Разцеплението в БСП е факт

Имаше натиск над парламента при гласуването за Сотир Цацаров, смята депутатът от левицата
1593
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

"Факт е, че има разцепление в БСП. Засега това са само симптоми. Истинското разцепление ще го видим след няколко месеца".

Така обрисува ситуацията в левицата депутатът от БСП Антон Кутев пред bTV. Повод бе фактът, че при вчерашното гласуване за председател на КПКОНПИ лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че партията няма да подкрепи Сотир Цацаров, но после над 20 народни представители от нейната група гласуваха "за".

"Разцепление има и в парламентарната група. Корнелия Нинова не направи нищо, за да спре това разцепление в групата, да я удържи и консолидира. Това означава, че тя изпуска групата и това ще й коства много занапред. Това разделение в групата ще се задълбочи и ще продължи в партията. И се дължи на управлението на ръководството - обрисува ситуацията Кутев. - Според мен Корнелия Нинова ще спечели вътрешнопартийните избори и едва ли ще загуби поста си на конгреса. За мен обаче трябва ново лице в партията. Млад човек, който да даде нов тласък. Преди три години се получи нещо такова с Румен Радев, но изпуснахме този момент".

Кутев продължи тезата си: "Пак ще повторя, че това разцепление ще даде истински резултати след няколко месеца. 30 човека от БСП гласуваха "против" избора на Сотир Цацаров, включително и аз. Смятам, че в последните 7 години борбата с корупцията не се водеше на нужното ниво. Г-н Цацаров е изключителен професионалист, но това не означава, че кара колата в правилната посока. Колегите от БСП, които гласуваха "за" Цацаров имат най-различни мотивации. За мен със сигурност имаше натиск над парламента за това гласуване. Тези 30 човека, които гласувахме "против", бяхме единствените". 

"По повод гласуването на председател на КПКОНПИ и разпространяваната невярна информация, че парламентарната група на „БСП за България“ не е имала политическо решение, заявяваме, че на общо събрание на групата, проведено на 10.12.2019 г., с гласуване беше прието политическо решение – не подкрепяме кандидатурата на Сотир Цацаров“, се казва пък в позиция на ПГ на „БСП за България“, разпространена днес.

Против това решение гласуваха само трима депутати. Беше взето решение - който има друго мнение, да се възползва от член 58, ал. 4 на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание и да изрази различната си позиция от трибуната на парламента. Чл. 58 ал. 4 дава възможност "на народен представител, който има мнение, различно от това на ПГ, да го изрази в рамките на 3 минути". 

Никой от гласувалите за Сотир Цацаров не направи публично това. Парламентарната група на „БСП за България“ има политическо решение за неподкрепа. Всеки, който не се е съобразил с това, носи своята лична отговорност, добавят от ръководството на БСП.

18

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Караянчева директно обвини Радев, че води кампания срещу ГЕРБ

12.01.2021

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

21551 200
КПКОНПИ търси 147 хил. лв. от бившия шеф на фонда за лечение на деца

14.01.2021

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

1090 6
4 години прокуратурата протака делото за фонда за лечение на деца

10.11.2020

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

1662 1

Коментари

Сократ-май

Ами ето - имате идеален повод да изхвърлите враговете с партиен билет.

rusi

Разцеплението ще завърши, когато такива като Кутев, Станишев, Миков, Божинов, Дъбов, Гергов и др. бъдат изхвърлени на политическото бунище. Чак тогава много млади хора ще започнат да харесват тази партия.  В този момент, с тези исторически мутри БСП няма никакъв шанс да тръгне напред.

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Хем не му харесва Нинова, хем гласува с нея -значи разцеплението е по друга линия, май?

HBK

Разцеплението в БСП е не само факт, ами процес. Той започна още с мимикрията на „прехода”, при който болшевишката номенклатура заграби  (освен привилегиите), ами и собтсвеността. Демек, експроприатори (приватизатори) на народното имущество.

 

Първото „пъпкуване” бе на БКП (мутро-милиционери) и на БСП (парти-функционери). След това джавкането продължи между номенклатурните отрочета (в настоящата държавна, финансова и икономическа власт няма други освен „отрочета”, други не бяха допуснати).

 

Демек, „битката” или „разцеплението” (евфемизми на „джафкане” и „ръфане” около софрата) е борба между бълхи и кърлежи.

Антей

 

Каква БСП бе, г-н Кутев?!

Няма такава партия.

 

Госпожата от село Крушовица 

ева мамата на всичко свято като идеи и идеология

на лява социална политика!

 

На кого му пука - дали БСП е вътре в парламента

или изобщо я няма?!

 

На кого му пука - дали сте "за" или "против"

и дали сте част от българския парламент или не?!

 

За скъпоценните 8 лева субсидия от нещастните

левчета на нещастните си избиратели

 

си продадохте и душите, и за99ниците!

 

И сега - разцепление имало.

Ми не.

Човеците  славословят ... "Зевс-а"!

............................

⚓️

 

Костов пратил Нинова да разбие БСП.

Предположението беше на онзи

готин пич разузнавача Кр. Райдовски.

 

Още се чудим - дали на майтап го каза

при Л.Кулезич преди 3 години...

 

☝️

 

Zmeja

Мисля Ленин беше казал: "Преди да се обединим, нека да се разграничим."  Каква партия е тази, в която съжителстват хора изповядващи идеи от крайно ляво до крайно дясно, хора живеещи със средства под жизнения минимум за физическото им оцеляване и милионери с имения като на холивудски звезди, с частни яхти и самолети.! Процесът на разцепление в БСП е естествен и да се надяваме оздравителен.

Invisible

   Как се прави партия от хора, живеещи със средства под жизнения минимум за физическо оцеляване?

   А и те доста чувствително намаляват през последните години.

   Значи не мое да стане.

Zmeja

Тия, живеещи под жизнения минимум намаляват, пропорционално на живеещите на територията. И все пак са няколко стотин хиляди БГ.

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Колко да намаляват? Половината работещи са около минималната заплата, осемдесет процента са под 900 лева. При пенсионерите не е прилично да се мери. При пет стотака, чисти, приспадни комунални разходи, повечето са квазиданъци, и остава гола мизерия.

В такава ситуация, ако няма действена левица, идва фашизъм.

Invisible

   Видно е, че няма.

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Видна е и фашизацията .

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Много са модни всякакви теории за активни малцинства(включително и неомарксистки а ла Маркузе) , но въпросът за Властта се решава от масата. Често негласуваща и инертна. Успехът, ако го измерваме като способност да задържиш Властта(какво правиш с нея е ирелевантен относно устойчивостта на режима) се решава от Блатото. То я дава , било на якобинци, било на конституционалисти, при това не с активни действия, а с пасивността си.

ИвКо

БСП трябва да се разцепи, на БСП-ментета и БСП-соц и ако двете партии си партнират на избори може и да ги бъде.

Препечатвам се.

Бронщайн
снимка на Бронщайн

И как ще теглиш чертата? По имуществен признак?

Партийното строотелство, кащто всяка интелектуална дейност, изисква свободно време извън оцеляването. По тази причина нито роби, нито пролетариат някога са се самоорганизирали. Дори възстанието на Спартак е с двигател гладиатори. А за времето тъй са спортни звезди с маса излишък от лично време. Пролетариатът е обект, не субект на промяната.

За да се задържи режима е достатъчно да поддържа мизерията, едновременно да остави сигурното врабче в шепата, кората хляб, дори и сипвайки кинти на парче при всеки протест. Едновременно с това казионните в Парламента предлагат същият подход.

Прибави щедри дози катастрофизъм за да атомизираш масата и я сведеш до механичен сбор спасяващи се поединично. Няма алтернативен проект, различен разказ за будещето. Имаме личностни спорове и предложения за тунинг на модела.

ловkия

 Смятам, че в последните 7 години борбата с корупцията не се водеше на нужното ниво. 

Така ли бе, ТонТончо, а преди това се водеше, нали, колко политици и бизнесмени бяха осъдени за корупция при оня вашия муньо Велчев, Масларката ли, Батко и Братко ли, че не помня?

Гьонсуратлъкът май и той се предава по полов път, също като социалистическите идеи...

Zmeja

Защо напоследък нямало секс скандали сред управляващите?

Ами защото всички били роднини!

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Няма как да водиш борба с корупцията.  Това е сепуко за режима на прехода. Социалната му база е бюрокрацията. От една страна е държиш полугладна(като ловно куче), от друга жумиш за рушветите с които си докарва допълнително. Така си осигуряваш съсловието като електорална база. Освен това всички са оцапани и ако някой шава винаги може да го хвърлиш на тълпата. Сиджимка с която насочваш хода

Разбира се-никога не съкращаваш раздутият щат.

.

На вуйчо ти вуйчо му
кутефчо нали е тамадата на зеленочорапестите полуграмотни тролчета, нещо много се ослушват, като шопар в царевица.

Влез или се регистрирай за да коментираш