facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Здраве

Само 6 са новите случаи с COVID 19

Последните данни потвърждават, че у нас епидемията затихва
793

Само 6 са новите случаи на коронавирусна инфекция в България за последното денонощие, съобщи доц. Ангел Кунчев на сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб. Той открои и другите добри новини - няма нови положителни проби на медицински работници, няма заразени деца и няма нито един починал за последните 24 часа.

Доц. Кунчев уточни, че от шестте положителни случая 4 са в София и по 1 в Благоевград и в Пазарджик. Трима са в приети в болница.

5021 души са тествани от 6 април до днес в частни лаборатории с бързи тестове за антитела, показва статистиката на сайта www.labtestcovid19.com. От тях в 98 (2%) случая са регистрирани положителни проби за антитела IgG, а в 58 (1.2%) случая - за антитела IgM. Първото означава, че тестваният е прекарал инфекцията, а второто, че заразата е в ранен етап. Има и 45 (0.9%) проверени, при които са открити и антела IgG, и антитела IgM. Тестваните с по-бавните, но считани за "златен стандарт" PCR-тестове са 465, от които 12 (2.6%) са дали положителна проба за коронавирус. Статистиката в сайта се базира въз основа на извършени тестове от лицензирани лаборатории в страната, които са се регистрирали в системата и споделят данни. 

 

 

Ключови думи:

COVID 19, заразени
14

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

COVID-19 донесе още 5 жертви у нас

06.07.2020

Обновена

5650 64
Кантарджиев: Слушаме самозванци и изведнъж нещата се изпуснаха

04.07.2020

Обновена

21751 247
Белгийската лама Уинтър произвежда антитела срещу covid-19

03.07.2020

1512 4

Коментари

Begemot
снимка на Begemot

Хубаво, добри новини. Кога ще има разбираем анализ на това, което се случи, на реакциите и последиците?

Johnny2965

 Шест, но от колко тествани?

riapa

А, де? И аз това чаках. От няколко дена пишех процентното съотношение между заразени и брой тестове. Днес ще пропусна. Най-вероятно бройката на тестовете е голяма и процентът ще малък и затова я крият.

duzov2

Какво излезе накрая?

Кой е прав, генералът Мутафчийски или професорът Мангъров?

 

П.П. Стига вече с тая глупост КОВИД-19. Маските да се свалят, виновните за икономическата катастрофа - на съд и затвор.

Шайката - друм!

Каспър

Явно събота и неделя вирусчето си почива😁

KTP

Закривай! 

seriozen

Супер, само дето според мен са много повече. Причина - така или иначе вируса ще премине през всички до един, за да се постигне колективен имунитет. Дали се отчитат е съвсем друг въпрос...

Slava
снимка на Slava

Мангъровците да благодарят за мерките, че както идолът им ги обяви за "сухи съчки", не се знае колко от тях сега нямаше да ги има.

Shintoabe new
снимка на Shintoabe new

Боже, каква "журналистка " си!

duzov2

Уважаема Славке, ние, мангъровците, няма за какво да благодарим за мерките, щото ги намираме за безсмислени и безмислени. Обясни, с думи прости, какво ще те предпази маската? Писах ти веднъж, че маската е като телена мрежа за водата, вместо бетонна стена. Колкото мрежата ще спре водата, толкова и маската ще спре вируса. Обясни ни защо да не се разхождаме из паркове и планини! Обясни защо да се разхождаме само в една посока из градските паркове? Все едно сме в затвор и сме изведени на разходка.

Уважаема Славке, вие, мутафчийковците, ако искате носете маски, носете и ръкавици, ако искате - носете скафандри, но не ни налагайте вашите идиотски мерки на нас, нормалните.

ИвКо

 Затихването на санитарни мерки трябва да върви със закъснение след затихването на епидемичната обстановка.

 Това ще снижи риска от изненади. "На куче вяра да нямаш", камо ли па на ковида.

KTP

Единствената полза от мерките на НОЩ е че те буквално убиха грипната епидемия... тя не че беше силна, но меркие напълно я тушираха в рамките на седмица. Проблемът е че в голямата си част бяха глупави, неадекватни, репресивни, свръхразмерни и като резултат  вбесиха част от хората и убиха и част от икономиката... 

 

Johnny2965

За икономиката е трудно да се говори за убийство. Ефектът от мерките ще доведе да спад не по-голям от 10%. Тоест, ще имаме икономика не по-малка от тази през 2015 г.

sega_veteran

Всеки трябва да отговаря за решенията, които взема, а и за последствията, оскобено когато е на ръководна длъжност в държавата и има задължение да пази нацията и да увеличава благата.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×