facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / После

Фейк бюлетин

Вятърът на промяната - вихрушка с устни

2072
 Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

ЦЕННОСТНА СИСТЕМА. "Личната колекция на Божков е надценена", обяви министърът на културата и продължи мисълта си в тази посока: След като се изредим на тая колекция всички компетентни органи и институции, считайте, че това вече е една почетна колекция. Тя ще има по-скоро сантиментална стойност за нейния собственик, а не толкова материална, иторическа или иманярска. То каквото имаше интересно в тая колекция - аз примерно не съм го виждал и не мисля, че съществува. Това са митове - знаете, че човешкото въображение има нужда от такива гимнастики, това също е част от националната култура. За себе си аз нищо не съм взел от тая колекция и като цяло не съм някакъв смелчага като Гешев.

*** 

ВЕТРЕНАТА МЕЛНИЦА. Главният прокурор Иван Гешев обсъди корупцията с кметовете и се ръкува с обикновени граждани, отправяйки пожелания за живот и здраве. Небрежно елегантен в своя безкомпромисен каскет, Главният заповяда на елита да не си прави вятър с устата. Първата част от препоръките му бяха по адрес на бизнесменчета, социално слаби консултанти, президента, премиера и Корнелия Нинова. На всички тях Главният даде да разберат, че ще бъде безпощаден - и ако види някой да прави вятър с уста, ще я залепи с изолирбанд.

Сами разбирате, че не е правилно българският елит да прави такива неприлични неща, децата гледат! - възмути се Гешев. Децата възприемат примера на своите идоли и копират. Почват и те да правят вятър с уста, което е недопустимо, става въпрос за нашите деца. Разбери ме, Отечество, аз не съм станал Главен, за да си затварям очите пред разврата и порнографията! И освен това искам да помоля г-н Пеевски да не ми прави вятър с медиите си. Неудобно става вече, дори мен ме хваща гнус от това слагачество и лигавене.

След това Гешев си редактира спонтанното изявление и разпространи смекчена версия. 

***

ЕДНА ТОРБА РИТОНИ. МВР получи 3 млн. от дарения, съобщиха световните агенции. Бедни общини късали от залъка си, за да могат да дарят средства на нашата полиция. Главният прокурор се просълзи публично, когато научи новината. Ето затова възстановяваме "МВР Пикчърс", развълнува се той. Защото в това ведомоство работят сърцати кинематографи, които не се оплакват от липса на средства, а творят неуморно и в същото време регулират обществения ред. Аз може да съм Главен, може да един да стана и премиер, но в сърцето си винаги ще остана обикновен полицай. Оперативната работа ме възбужда, призна той. Когато полицейска палка изпълни шепата ми, се изпълвам с гражданска енергия и съм готов да разчекна коя да е кметица право на улицата. Това не е като да правиш вятър с уста, това е сериозна работа и децата могат да гледат неограничено, дори е препоръчително. Тия дни с "МВР Пикчърс" сме подготвили един грандиозен спектакъл, подходящ за деца от 5 до 105 години. Ще има легнали хора с лице в калта, ще има белезници и пранги, ще има олигаргара, завърши словото си с неологизъм Главният.

***

СТРАХОВЕТЕ НА ХОРАТА. Главният прокурор благодари на "Фейк бюлетина" на "После", че първи и почти единствен съобщи преди време как Иван Гешев се самозаплаши и си предрече "блестяща политическа кариера". Както виждате, става точно това, което вашият бюлетин съобщи първи - каза Главният и продължи да се презентира в трето лице - само вие тогава съобщихте, че Иван Гешев говори като политик, държи се като политик, самозаплашва се с политическа кариера и неслучайно дрънчи по най-тънкиге популистически струни, които успее да добара. 

Както виждате - не съм от плашливите и окото ми не мигна от тази заплаха, която ми отправи най-страховитият човек в държавата, заключи безстрашният. 

7

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Гешев нахока политиците, че реагират бавно на кризата

18.03.2020

3273 25
Гешев поиска по-радикални мерки срещу коронавируса

16.03.2020

МАРТИН ГЕОРГИЕВ

2330 15
КС допусна да гледа искането на Гешев срещу имунитета на президента

10.03.2020

Обновена

8514 19

Коментари

maestrata

Импасът е успешен!

Хумангоид

Това горе не е коментар № 1. Аз пък споделям мнението на изтрития коментар № 1. Той беше точно обратното на "гениален текст". Направо отнемайте възможността за коментари и всичко ще ви бъде като в Борисовата реалност.

ssto

 "На всеки човек на Земята се пада известен дял разум — на кой по-голям, на кой по-малък; голям или малък, човек се гордее с него."

 

Цитирам само първото изречение от пасажа на Марк Твен в" Писма от Земята. Автобиография", защото и той със самочувствие го е започнал и много зле го е свършил.

ssto

"Като един Дон Кихот главният прокурор атакува ветрените мелници на политическото пустословие. "

- е защо тогава никой не го бръсне за ... такова, главен? Само американците са се подлъгали, но за малко. Все още не са чак толкова зле.

Billy-Joe Winchester
???
Google

След такива безвкусни коментарии по негов адрес Гешев почва да става симпатичен

ssto

Google, съчувстваме ви. Имате нашите съболезнования.

 

Понеже господинът не излъчва благородство и красота, и покрива по-скоро представите ни за разбойник, затова няма как да ни стане симпатичен. Пробваме да усвоим начина му на изразяване и мислене, за да го разберем по-добре.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×