facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / После

Панаир на логореята

Въшки на мозъка ще хванем, докато се наприказвате!

автор
Г-н БАЛЕВ
2 557
 Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

Нека разцъфтят 100 цветя, нека 100 независими щаба се надпреварват, допълват, надграждат и надприказват с професионализъм и човечност!

Както каза една членка на Алтернативния щаб на д-р Костов - "мостът, който ще ни преведе от другата страна, от светлата страна, минава през нашия професионализъм и нашата човечност" (буквален цитат от д-р Цв. Гълъбова). 

Аз обичам такава лиричност и такава недокрай изяснена образност, защото мъглявината на образа е това, което превръща сивата проза в поезия. Има хора, които ще се изрепчат - как така мостът минава през човечността, може ли малко по-професионално, все пак сте лекари, не пустомелачки! 

На такива трябва да им се трошат зъбите и да не репликират членки на щабове, защото аз наистина не мога да се съглася с епитета "пустомелачки", с който се етикетират членовете и членките на щабовете. 

Гешев примерно би нарекъл това поведение - "вятър на устата" - и воистина премного се витийства на тия редовни, извънредни и полунеобходими брифинги. 

Преди да си каже членката Гълъбова лириката с "моста през човечността", изслушах 35 минути изключително ценна информация за професионалните и чисто човешки качества на индивидите, удостоени с членство в Щаба на д-р Костов. Не искам да кажа, че д-р Костов говори разточително и помпозно, само се опитвам да имитирам стила му. Ако някой е приел на доверие, че в такъв щаб няма да влезе кой да е да си чеше езика, д-р Костов се постара в продължение на тия кратки 30-40 минути да предложи максимално детайлни сведения за неслучайността и високото призвание, които се оказват на тия щабни елмази в човешки образ, които е събрал около себе си. 

Какво ли бихме правили в тъжните си домашни арести без едно такова пълно и себеотдадено представяне на слънчевия Алтернативен щаб на д-р Коста Костов, който не е мишок, а Марсел Пруст. 

Прекланям се пред литературните и представителните качества на целия щаб на д-р Костов, но моля, ако е възможно, да се кара по-напряко и да се казват направо стихотворенията, придружени от някакви данни по-същество. 

Ето - аз как успях да свия 40-минутната ви драма в стихове до четиво за 2 минути!

ПП. Малко по-късно Борисов от името на казионния Щаб се разглаголства в продължение на почти час. 

7

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Шехерезада и Шехерезадник

10.06.2020

Г-н БАЛЕВ

17574 18
Птичи хор
Мишелов каца на Луната

27.05.2020

Г-н БАЛЕВ

3707 11

Коментари

Mitnicharъ

Аааа! Плача!   😂

Звън®
снимка на Звън®

Подслушан разговор на Женския пазар между две маски до щанда за зеленцуци

 

Маска1 (изобразява лабораторен обрашнен плъх-професор): Колега, какво е вашето мнение относно сатурнацията на пролетните марули?
Маска2 (представя генерал проф. Плазмодия от комедия дел арте): Тук, колега, изпадаме в две хипотези. Първата като такава категорично я отхвърляме. Така. Значи остава втората. Така. Нейният общ тренд рисува импресионистична клинична картина. Върху платното й с лекота откриваме сравнително малки и тънки, но все пак видими удари с четката. Композицията е отворена с акцент върху точното изобразяване на светлината в различни състояния. Така. Картината засяга тривиална теми - движение на температурата и кръвното налягане, наличие на антигени и антитела погледнати от нестандартни гледни точки. 
Маска1: Колега, приобщавам се към етиологичния анализ на клиничната картина, но за съжаление вие не коментирате суспектните находки при конкретния медицински статус на пациентите.
Маска2: Емпиричната обсервация на тренда установява високо ниво на умора у лекарите, също и у сестрите, като някои от тях във фертилна възраст са и бременни. При подобна интоксикация достоверността на дедукция се понижава. Нали така, колега?
Маска1: Съгласен съм, колега! Аbusus non tollit usum!
Маска2: Aurum cuprum, колега! Аccipe hoc - ето розмарин, който е за спомен — моля ти се, мили, помни ме! А ето теменугите са за вярност. Вземете си, драги и рошава връзка репички. Обтурирайте с тях салатата или просто декорирайте ордьовъра, моден тренд е това. Апропо слушалката ми не откри никакви следи в назофаринкса на тези синистрени краставици. Спокойно може да ги отараторите в лабораторни условия с бърз киселомлечен тест или просто без да ги режете ги подарете на жената, с която смятата обскурно да прекарате нощта.
Маска1: Благодаря, колега!
Маска2: И аз благодаря, колега! Надявам се да се видим на утрешния брифинг.

Forza NATO

👍 Еврибари 😄

Памфуций
снимка на Памфуций

👌😆

ГРЕЙДЕР
снимка на ГРЕЙДЕР

👎

sega_reader

Радев говори 10 минути, а след него Борисов говори към 75 минути и то не за вируса, а за това какво казал Радев.

Брей, как дълбоко му бръкна в аналното отверстие, та го възпали до степен на цвърчаща простащина.

ГРЕЙДЕР
снимка на ГРЕЙДЕР

А де изчезна горещата за оня  американски пеЕерзт дет умрял?

 

Влез или се регистрирай за да коментираш