Quantcast

Медия без
политическа реклама

Панаир на логореята

Въшки на мозъка ще хванем, докато се наприказвате!

24 Март 2020Г-н БАЛЕВ
Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

Нека разцъфтят 100 цветя, нека 100 независими щаба се надпреварват, допълват, надграждат и надприказват с професионализъм и човечност!

Както каза една членка на Алтернативния щаб на д-р Костов - "мостът, който ще ни преведе от другата страна, от светлата страна, минава през нашия професионализъм и нашата човечност" (буквален цитат от д-р Цв. Гълъбова). 

Аз обичам такава лиричност и такава недокрай изяснена образност, защото мъглявината на образа е това, което превръща сивата проза в поезия. Има хора, които ще се изрепчат - как така мостът минава през човечността, може ли малко по-професионално, все пак сте лекари, не пустомелачки! 

На такива трябва да им се трошат зъбите и да не репликират членки на щабове, защото аз наистина не мога да се съглася с епитета "пустомелачки", с който се етикетират членовете и членките на щабовете. 

Гешев примерно би нарекъл това поведение - "вятър на устата" - и воистина премного се витийства на тия редовни, извънредни и полунеобходими брифинги. 

Преди да си каже членката Гълъбова лириката с "моста през човечността", изслушах 35 минути изключително ценна информация за професионалните и чисто човешки качества на индивидите, удостоени с членство в Щаба на д-р Костов. Не искам да кажа, че д-р Костов говори разточително и помпозно, само се опитвам да имитирам стила му. Ако някой е приел на доверие, че в такъв щаб няма да влезе кой да е да си чеше езика, д-р Костов се постара в продължение на тия кратки 30-40 минути да предложи максимално детайлни сведения за неслучайността и високото призвание, които се оказват на тия щабни елмази в човешки образ, които е събрал около себе си. 

Какво ли бихме правили в тъжните си домашни арести без едно такова пълно и себеотдадено представяне на слънчевия Алтернативен щаб на д-р Коста Костов, който не е мишок, а Марсел Пруст. 

Прекланям се пред литературните и представителните качества на целия щаб на д-р Костов, но моля, ако е възможно, да се кара по-напряко и да се казват направо стихотворенията, придружени от някакви данни по-същество. 

Ето - аз как успях да свия 40-минутната ви драма в стихове до четиво за 2 минути!

ПП. Малко по-късно Борисов от името на казионния Щаб се разглаголства в продължение на почти час.