Quantcast
10 трансформации на Бюрото за защита | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / После

Мерки и теглилки

10 трансформации на Бюрото за защита

автор
Г-н БАЛЕВ
3 913
 БГНЕС
Ела да те преброя, писенце!...

Преместиха прочутото Бюро за защита от прокуратурата към Министерството на правосъдието. 
Въпросното Бюро принципно е създадено, за да опази физическата цялост на защитени свидетели, които са разказали на властите класифицирана информация от средите на организираната престъпност. 
Хора, които са се решили на такава стъпка, рискуват кожата си, затова държавата полага грижи да ги уварди.
Това е хуманно и логично. 
На практика обаче Бюрото се ползваше като лична охрана на главния прокурор Иван Гешев. И той ходеше навсякъде със свита от няколко маймуни, някои от които имат талибански вид с една педя брада. 
Но едно от малкото неща, които този парламент свърши, бе да извади Бюрото от Прокуратурата и да го предаде на Министерството. 
Тома Биков от ГЕРБ коментира по няколко медии, че местенето на бюро от един в друг кабинет не може да е реформа, защото утре, ако Гешев стане министър на правосъдието, пак ли ще местим Бюрото? 
Тома Биков като цяло е прав, освен дето хипотезата за Гешев като министър звучи малко като нова заплаха към правосъдието.
И така - какво да се прави с Бюрото за защита? 10 мъдри предложения.
***
1. Момчетата от Бюрото да се командироват в Афганистан - да следят дали талибаните наистина спазват правата на жените, както обещаха на международната общност. С тях да заминат и защитените свидетели да се борят рамо до рамо за каузата. Така хем ще се отдалечат от отмъстителната българска мафия, хем ще намалеят с една ябълките на политическия раздор у нас, хем в Афганистан нашите момчета ще свършат нещо полезно за човечеството. 
2. Бюрото да премине на подчинение на Шехерезада Рифенщал, известна още като Pi ar Sevi Boiko. Момчетата от Бюрото ще помагат на Севи да строява по-експедитивно статистите в събитията на ГЕРБ, ще им вдъхват чувство за сигурност, а когато се налага, може и да сгънат някой по-нахален натрапник - а не тая работа да се върши от аматьори, както се е случвало на гербавите форуми. Но това може стане, само в случай че се възстанови стабилността и се сложи гербав ред след Радевия хаос. 
3. Бюрото да се трансформира в нов политически проект - с бюрократична идеология и ляво-десни резултати. Или каквато политическа ниша се отвори. Страната има нужда от нови, неопетнени и честни хора в политиката. 
4. Бюрото за защита да се коалира с Диванчето на Слави и други политически мебели - така ще се повиши коалиционната култура и ще се възстанови диалогът. Към тази мебелировка може да се добави Барбекюто на Доган, Килимите на Цвета, Чекмеджето от Бастунсарай, Колоните пред МС, Пръскачките пред парламента и други доказали се във времето предмети от бита и душевността на българския политик. 
5. Бюрото за защита да стане социална мрежа - дигитална платформа за чатове, размяна на мнения, събиране на потребителски данни и чувствителна информация. Ако платформата стане популярна, тя ще се самоиздържа с продажба на данни и чувствителна информация. Платформата може да стане и проводник на силно политическо влияние, както сега политици и маркетингови агенти ползват Фейсбук и ТикТок за целите си. Момчетата от Бюрото може да останат на работа като тролове.
6. Бюрото за защита да стане младежка мрежа за социална дейност - по модела на Тимуровските команди. Момчетата от Бюрото ще цепят дърва на телесно слаби семейства, ще помагат на бабички да пресичат, да пекат чушки и да затварят компоти. Разбира се, биха могли да помагат и на някого с организирането на бутилки вино в различните зони на мултитемпературния охладител. Всичко е въпрос на организация и добра воля. 
7. Към Бюрото да се отвори и фризьорски салон за красиви дълги бради. Един от известните визуално служители на Бюрото е популярен с разкошната си брада, за която явно се грижи толкова добре, както и за защитените свидетели. (Макар че всъщност е известен като лична охрана на Гешев.)
8. Момчетата от Бюрото да подпомогнат ваксинацията на населението. С блага дума, убеждение, гъделичкане с брадата... Нали са Бюро за защита, нека защитят и здравето на населението!
9. А може хората от Бюрото просто да се трансформират в бръмбари - като Грегор Замза от "Метаморфозата" на Франц Кафка. Само че ще бъдат бръмбари за подслушване от ново поколение.
10. Момчетата от Бюрото да помогнат за преброяването на населението, защото НСИ очевидно е в голямо затруднение. Ако ги пуснат по домовете да броят, това ще е силен стимул хората сами да си направят система за преброяване и всички ще са преброени, още преди да се явят преброителите в натура. 

Още

7 сфери за самостоятелни решения на индивида

20.01.2022

Г-н БАЛЕВ

1974
7 протеста, които да минат мирно и тихо

13.01.2022

Г-н БАЛЕВ

1837
10 коледни песни, които да запеят големите багажници

23.12.2021

Г-н БАЛЕВ

2896