Медия без
политическа реклама

„Туитър“ ограничава броя на четените от потребителите постове

Целта е да се обезкуражи манипулиране на системата, твърди изпълнителният директор на компанията Илон Мъск.

02 Юли 2023
Pixabay

"Туитър" ще ограничи броя на туитовете, които различни профили могат да прочитат в рамките на един ден. Целта е да се обезкуражи "екстремните нива на събиране на данни и манипулиране на системата", съобщи снощи изпълнителният директор на компанията Илон Мъск в своя публикация на платформата.

Верифицираните профили временно ще бъдат ограничени до четене на 6000 публикации на ден, заяви Мъск, като добави, че непроверените акаунти ще бъдат ограничени до 600 публикации на ден, а новите непроверени акаунти - до 300.

Настоящето ограничение е временно и броят на разрешените за четене публикации скоро ще бъде увеличен до 10 000 публикации на ден за верифицираните потребители, 1000 публикации на ден за непроверените потребители и 500 публикации на ден за новите непроверени потребители, каза Мъск в друга своя публикация в "Туитър", без да предоставя повече подробности за времева рамка.

По-рано "Туитър" обяви, че ще изисква от потребителите да имат профил в платформата за социални медии, за да преглеждат туитове, като в петък Мъск нарече тази стъпка "временна спешна мярка". Той заяви, че стотици или повече организации извличат данни от "Туитър" "изключително агресивно", което се отразява на качеството на услугата за потребителите. Мъск изрази недоволство от компаниите за изкуствен интелект, като собственикът на "ЧатДжиПиТи" (ChatGPT) "Оупън Ей Ай" (OpenAI), за това, че по думите му те използват "Туитър" за обучение на своите големи езикови модели.

Ключови думи:

Туитър

Още по темата