Quantcast

Медия без
политическа реклама

Meta пуска заместител на Twitter

04 Юли 2023
facebook
Нивата платформа е удобна за потребители на Instagram.

Новото  приложение на компанията Meta, наречено Threads, стартира официално в четвъртък. Пускането на платформата съвпада с голямото търсене на алтернатива на Twitter, заради многото недоволни от политиката на милиардера Елон Мъск.

Приложението Threads, което е свързано с Instagram, вече е налично в магазина за приложения на Apple. Meta стартира и уебсайт за обратно броене до официалното пускане на платформата. Предварителен преглед на апликацията за „текстов разговор“ показва, че Threads ще бъде място, „където хората се събират, за да обсъждат всичко - от темите, които ги интересуват днес, до това, което ще бъде актуално утре“. „Каквото и да ви интересува, можете да следвате и да се свързвате директно с любимите си творци и други, които обичат същите неща като вас, или да изградите своя собствена мрежа от лоялни последователи, за да споделяте вашите идеи, мнения и творчество със света“, се казва в рекламния текст.

Екранните снимки предполагат, че хората ще могат да използват своето име в Instagram, за да влизат в Threads и да следват своите вече съществуващи контакти. Приложението споделя подобен потребителски интерфейс като Twitter, със сходни функции.

Meta ще се присъедини към нарастващо поле от платформи, включително BlueSky и Mastodon, които се състезават да заменят Twitter, откакто Мъск пое управлението на платформата в края на миналата година и сайтът стана по-труден за достъп за около 250 милиона потребители.

Ключови думи:

Мета, Туитър, Инстаграм

Още по темата