Медия без
политическа реклама

След Тръмп и Кание Уест е с възстановен акаунт в "Туитър"

21 Ноем. 2022Обновена
Рапърът Кание Уест

След като възобнови акаунта на Доналд Тръмп, Илон Маск отблокира и акаунта на популярния музикант Кание Уест, който беше блокиран заради серия скандални антисемитски изказвания и фланелка с надпис  «White lives matter». Уест написа Shalom в отблокирания акаунт, а Мъск отвърна: „Не убивайте това, което мразите, спасявайте това, което обичате“. 

"Туитър" възстанови и акаунта на бившия американски президент Доналд Тръмп, съобщи собственикът на компанията Илон Мъск, цитиран от ДПА. Експрезидентът събра 52 млн. последователи за часове, въпреки че последният му пост е от 8 януари 2021 г., когато имаше 90 млн. последователи. 

Мъск проведе анкета в социалната медия, в която попита потребителите дали акаунтът на Тръмп трябва да бъде възстановен. Около 15 милиона потребители се включиха в гласуването, като идеята бе подкрепена от 51,8 процента от тях.

"Хората изказаха позицията си. Акаунтът на Тръмп ще бъде възстановен. Глас народен - глас Божи ", написа Мъск в "Туитър". 

Все още не е ясно дали бившият президент ще започне да използва "Туитър" отново, понеже той създаде своя собствена платформа, наречена  "Трут соушъл" (Truth Social).

По време на гласуването в "Туитър" Тръмп написа в новата си социална медия: "Сега гласувайте с позитивизъм, но не се притеснявайте, ние не отиваме никъде. "Трут соушъл" е нещо специално".

Акаунтът на Тръмп в "Туитър" беше блокиран през януари 2021 г., два дни след като негови поддръжници щурмуваха сградата на Капитолия в САЩ и прекъснаха съвместно заседание на Конгреса. При сблъсъците загинаха пет души.

Във вторник той обяви, че ще се опита да се завърне на Белия дом и ще се кандидатира за предстоящите президентски избори, които ще се състоят през 2024 година. 

Ключови думи:

Туитър, Тръмп, Мъск