facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Спорт

Заразен с Covid-19 футболист е играл в мач от Първа лига

1 683
 БГНЕС
Мартин Кавдански (вляво)

Пробив в системата за предварително тестване на футболистите от Първа лига бе установен с ден закъснение. От "Царско село" съобщиха, че защитникът Мартин Кавдански е бил заразен с Covid-19 по време на мача срещу "Черно море", загубен вчера с 1:4. 

Оказа се, че предния ден (на 1 юли) играчът е минал задължителния PCR тест преди двубоя, също както и всички негови съотборници. И всички резултати са били отрицателни, затова Кавдански бе титуляр в мача.

От клуба обявиха с официално съобщение, че пробата на Кавдански всъщност е била положителна и грешката е на лабораторията. 

Ето цялото съобщение:

"Царско село" би желал да уведоми футболната общественост, че футболист на клуба е дал положителна проба за COVID-19. На 1 юли всички футболисти, треньори и помощен персонал проведоха задължителните ежемесечни PCR тестове. Резултатите от тестовете бяха предоставени на футболния клуб в часовете преди домакинството срещу "Черно море" на 2 юли.

Всички резултати бяха отрицателни и бяха представени на делегата на футболната среща.

На 3 юли бяхме уведомени, че един от нашите футболисти - Мартин Кавдански е дал положителен резултат за COVID-19, а ситуацията е обяснена с допусната грешка на лабораторията, която е провела тестовете. Кавдански веднага е поставен под изолация и му е направен втори PCR тест.

"Чувствам се добре, изненадан съм от положителния резултат. През последните дни не съм имал никакви симптоми, неразположение или нещо подобно", заяви Кавдански.

За случая са уведомени колегите от "Черно море", както и съдийската бригада, която ръководи футболната среща.

Тренировъчния процес на "Царско село" е преустановен до неделя, когато ще бъдат направени нови PCR тестове на всички контактни лица и ако няма други положителни резултати тренировките ще бъдат подновени."

От "Царско село" прилагат и копие от резултата на Кавдански, издаден от лабораторията.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

"Байерн" унизи "Барселона" с 8:2 на 1/4-финал в ШЛ

15.08.2020

Обновена

2144 4
"ЦСКА 1948" се пребори за национала Чочев

14.08.2020

146
"Левски" погаси заема за заплати от 199 000 лв.

14.08.2020

Обновена

173

Коментари

Aniki

Интересно ми е, как точно се заразяваш с болест? Не се ли разболяваш от нея?

 

Моля някой да ми обясни ако греша.

 

П.с. грешката в цифрата я подминавам(поправена е вече)

mi6osp.

182 новозаразени, 7 починали. 

Над 60 в София. 

Влез или се регистрирай за да коментираш