Медия без
политическа реклама

Феновете на "ЦСКА-София" прекратиха бойкота с отвращение

Агитката се завръща в Сектор Г, въпреки че почти никое от исканията им не е било изпълнено

03 Февр. 2023
Феновете на "ЦСКА-София" обещаха, че ще се завърнат напролет в Сектор Г, за да подкрепят отбора в битката за шампионската титла.
СПОРТАЛ
Феновете на "ЦСКА-София" обещаха, че ще се завърнат напролет в Сектор Г, за да подкрепят отбора в битката за шампионската титла.

Агитката на "ЦСКА-София" прекрати бойкота срещу ръководството на клуба и ще се завърне на мястото си по време на мачовете на отбора, въпреки продължаващото си несъгласие срещу начина на управление. Най-върлите привърженици на отбора спряха да посещават двубоите от май м.г., след загубата с 0:1 от "Левски" във финала за Купата на България. Те обявиха, че протестират заради политиката на собственика Гриша Ганчев, както и заради липсата на комуникация с привържениците.

Сега от фенската фракция "Сектор Г" излязоха с нова позиция, в която се подчертава, че от клуба не са сторили почти нищо, за да удовлетворят исканията им, но въпреки това агитката ще подкрепя отбора в битката му за шампионската титла. В момента "ЦСКА-София" е начело в класирането с 44 т., на 1 т. пред "Лудогорец", който печели титлата в последните 11 години.

"Какво се промени? Честно казано почти нищо, освен козметични опити за подобрение в маркетинга и, разбира се, новият магазин на Армията. По-добре късно, отколкото никога (...) За стадиона няма да говорим почти, защото и за нас тази тема е изключително болна. Но липсата на достатъчно комуникация и прозрачност в процеса със сигурност създава усещането, че нещо не е както трябва (...) Ръководните процеси са все така полуаматьорски и тук честно казано промяна в близко и дългосрочно бъдеще не очакваме. За това искаме да кажем следното: Опитахме да повлияем с отсъствие - не стана. Време е да пробваме с присъствие", обявиха от "Сектор Г".

В обръщението си феновете намират и положителни тенденции в отбора - присъствието на треньора Саша Илич и влиянието му върху играта на отбора и атмосферата сред футболистите. Но многозначително добавят по адрес на сърбина: "Надяваме да не стане поредният "сготвен" от шеф-майсторите, които все още са в съблекалнята. Този отбор тепърва има да убеждава червена България, че изминалата есен не е проста случайност. Все пак всички знаем какво се случва обикновено напролет, нали така?"

През май м.г. собственикът на клуба Гриша Ганчев обеща да има по-голяма откритост към феновете от страна на ръководството, а синът му Данаил направи няколко срещи с фенове из страната, на които се опита да ги уговори към прекратяване на бойкота. В крайна сметка протестът, продължил 8 месеца, приключи не заради молбата на шефовете, а по решение на самите привърженици.

 

Още по темата

Недоволството на привържениците на "ЦСКА-София" от начина на управление на клуба стигна до нова крайност.
Собственикът на "ЦСКА-София" Гриша Ганчев намекна, че в българския футбол продължава да се играе с нечестни средства, но подчерта, че той самият вече не действал по този начин. Разликата между мен и един друг бос във футбола е, че при мен всичко не е на всяка цена вече.
Най-запалените фенове на "ЦСКА-София" ще продължат да бойкотират мачовете на отбора и през сезон 2022/23. Това стана ясно от декларация на обединената организация Трибуна Сектор Г, под която са се подписали 27 фенклубове и фракции.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?