Медия без
политическа реклама

"ЦСКА-София" от днес официално е с нов собственик

Един от шефовете на "Уинбет" вече държи 87.46% от акциите, след като фамилия Ганчеви излезе от клуба

Гриша Ганчев (вдясно) и синът му Данаил (вляво) вече нямат нищо общо и на книга с "ЦСКА-София".
БГНЕС
Гриша Ганчев (вдясно) и синът му Данаил (вляво) вече нямат нищо общо и на книга с "ЦСКА-София".

От днес фамилия Ганчеви няма нищо общо с "ЦСКА-София", а мажоритарен собственик на клуба е "Фонд Спорт" ЕООД, дъщерно дружество на фондация "Национален фонд за спорт, култура, изкуство и наука". Заличаването на сина на Гриша Ганчев - Данаил, е станало тази сутрин в Търговския регистър (ТР), макар че от футболния клуб обявиха още на 30 април, че акциите на фамилията са прехвърлени безвъзмездно към фондация "Национален фонд за спорт, култура, изкуство и наука", чието седалище е в Дряново.

От днес действителен собственик на "ЦСКА-София" се води Данаил Илиев, който е и собственик на въпросната фондация, притежаваща "Фонд Спорт". Неговият дял е 87,46% или 351 884 поименни акции. В ТР не е упоменато от кого се държат останалите 12.54% от акциите (или 50 470 броя), но според "Спортал", те принадлежат на Христо Стоичков.

Данаил Илиев е директор в основния спонсор на клуба - "Уинбет". Така именно той е връзката между букмейкърската компания и футболния клуб.

Като представители на клуба, т.е. хората, които са упълномощени да подписват документи, остават заявени двамата изпълнителни директори - Стоян Орманджиев и Филип Филипов. Те са и в Съвета на директорите, чийто трети член е Ангел Борисов, който е управител на "Фонд Спорт", а също и на дружеството "Арена ЦСКА", което е еднолична собственост на "ЦСКА-София", но и част от публично-частното "Спортни имоти Българска армия" АД, чиято цел е модернизирането на вече разрушения стадион "Българска армия".

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?