facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Медии

В БНР са назначени нови директори на програми

Избраните от шефа на радиото са кадри на обществената медия
6 406
От днес Ива Дойчинова оглавява "Радио София".

От днес трите основни програми на БНР се ръководят от нови директори, съобщиха от националното радио. Даниела Якова оглавява програма "Хоризонт", Митко Новков – "Христо Ботев“, а Ива Дойчинова (на снимката) - "Радио София". Тримата са предложени от генералния директор на БНР Андон Балтаков и са утвърдени единодушно от Управителния съвет на БНР, допълват от "Драган Цанков" 4. Назначенията се случват в началото на петия месец, откакто Балтаков бе избран за шеф на общественото радио.

И тримата журналисти са утвърдени професионалисти с опит и авторитет в медийното и публичното пространство, които от години работят в БНР, пише още в съобщението на медията. Даниела Якова е един от най-авторитетните журналисти в програма "Хоризонт", дългогодишен водещ на предаванията "12 плюс 3" и "Рано в неделя". Тя поема позицията от Даниела Късовска, която известно време ръководеше "Хоризонт" като временно изпълняваща длъжността директор на програмата. Якова е завършила българска филология и журналистика в СУ "Св. Климент Охридски" и е специализирала "Радиомениджмънт" в Центъра за развитие на медиите. Работи в БНР от 1993 г., като преминава през всички етапи на професионалното израстване от дежурен на телефон през репортер, новинар и редактор до водещ. Била е отговорен редактор на "Нощен блок" и "Съботно-неделни предавания". От 2001 г. е водещ на предаването "12 плюс 3". Авторското ѝ предаване "Рано в неделя" стартира преди повече от двайсет години, като през 2011 г. става носител на наградата „Сирак Скитник“.

Митко Новков е журналист, публицист, критик и наблюдател с десетилетен опит в най-утвърдените издания за култура в България, допълват от БНР. Автор е на осем книги с литературна критика, медийна критика и есета за художници и картини. Доктор на Факултета по журналистика и масова комуникация  на СУ "Св. Климент Охридски" и преподавател по "Радио и телевизионна журналистика" в Нов български университет. От 2014 г. е автор и водещ на предаването "Премълчаната история" по програма "Христо Ботев", а от 2017 г. е ръководител на радиотеатъра като отговорен драматург на екип "Драматургични форми".

Ива Дойчинова е знаков глас в българския радиоефир с ярко присъствие и в телевизионната журналистика като водеща в трите национални телевизии. Създател е на националната кампания "Будител на годината" и е посланик на UNICEF. От 2018 г. е водеща на сутрешния блок "Нашият ден" и заместник-главен редактор на програма "Христо Ботев" на БНР.

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ЕС трябва да внимава със стабилократите като Борисов

25.07.2020

7866 25
Съд отказа на бивш шеф на БНР да го върне на поста
Рашидов предлага 5-годишен мандат за шефовете на БНТ и БНР

Коментари

cymen

Eeee, колко драпане беше за Митко Новков, не е истнина. Барем, след като се трудоустрои успешно, да вземе му порасне гръбнак.

Testament
снимка на Testament

ужасни некадърници.

Калпазанче

Предаването на Волгин "Деконструкция" ще се възстанови ли?

sega_veteran

Значението на БНР в съвременния наш живот е също като значението на казионната БНТ с Кошлуков начело.

Тоест със затихващи социални и информационни функции, но с растящи финансови разходи по тях.

Изключенията са съвсем малко и се броят на пръстите на едната ръка.

Едното изключение е, че имат златен фонд, тоест това е историята на страната ни и на собствения ни живот.

Да се надяваме, че някой нечистоплътен партиен кадровик не е барал в златния фонд на БТН и БНР с мръсни потни ръчички, така както бараха примерно в Архивите на държавата.

Влез или се регистрирай за да коментираш