Медия без
политическа реклама

Шеф на комисия се оказа неграмотен, а член - дрогиран

И този вот не минава без куриози

02 Апр. 2023Обновена
Вотът в някои случаи преминава и с добро настроение.
Илияна Димитрова
Вотът в някои случаи преминава и с добро настроение.

Вотът не минава без куриози. Както винаги, в повечето случаи смешното се смесва с трагичното. 

БНТ разказа за председател на секционна комисия в "Столипиново", който не може да чете и пише. И друг път са се случвали такива неща в ромските квартали, но с редовите членове на комисията. Цял неграмотен председател си е доста интересно. В продължение на няколко часа той се прикривал успешно. Накрая колегите му и избирателите забелязали, че не се справя с буквите и числата. След подаден сигнал до РИК е сменен. bTV пък прибави направо разтърсващ елемент в сагата. Самият мъж разказа пред телевизията, че не се е натискал за председател, а просто за член на комисията. Участвал на избори за четвърти път. Четял "малко", със смятането се справял "горе-долу". Бил завършил 8-и клас: 

И друг случай претендира за "палмата" на куриозите. Пак е от Пловдив. Става дума за член на секционна комисия, арестуван за употреба на наркотични вещества. Любопитно е, че бил спрян от полицията за рутинна проверка в Калояново, шофирайки на път за секцията. Тестът дал положителна проба. Комисията продължила работата без него.

В Асеновград пък се скарали двама членове на комисията. Единият забелязал как другия наднича зад машината и дава инструкции на гласуващите.

Пак БНТ съобщи за странна история в кърджалийското село Калинка. Хората там редовно гласували в секция, намираща се в... частен имот. Сега къщата принадлежала на български изселник от Бурса, който си идвал рядко. Човекът се съгласил да се ползва имота му. А се ползва, защото в селото липсва... обществена сграда. Няма кметство, магазин.  "Винаги е било в частен дом. Ние нямаме тук държавно общежитие или някаква друга сграда, където да проведем изборите. Винаги нашите избори са били в частни къщи. Дали е една или друга, почти през две години сменяме къщите", обясни кметът Ахмед Мехмет.

А машина в добричкото село Стожер... изпуши. Буквално! Гъст дим се разстлал в помещението. Местните хора споделиха, че и на предишните вотове било така - електрическата инсталация била слаба.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Избори 2023