Медия без
политическа реклама

Въоръжен мъж застреля осем души в мол в Тексас

Стрелецът е убит от полицията

07 Май 2023
Губернаторът на щата Тексас Грег Абът нарече стрелбата "неописуема трагедия"
TWITTER
Губернаторът на щата Тексас Грег Абът нарече стрелбата "неописуема трагедия"

Въоръжен мъж е застрелял осем души и е ранил най-малко още седем души пред оживен търговски център северно от Далас, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА. Стрелецът, за когото властите твърдят, че е действал сам, е бил убит от полицай, след като открил огън пред търговски център в град Алън, Тексас, съобщи на пресконференция началникът на местната полиция.

На същата пресконференция началникът на пожарната служба в Алън заяви, че неговите служители са откарали най-малко девет жертви с огнестрелни рани към болници в района, като две от тях са починали, три са в критично състояние и други четири са стабилни.

Здравната служба, която управлява 16 болници в района, заяви, че в нейните травматологични центрове са били приети осем от ранените, които са на възраст от 5 до 61 години. Тя не уточни в какво състояние са те.

На кадри от местни медии се вижда как полицейски служители бързат да изведат хората от търговския център, а коли на спешната помощ са паркирани в близост до входовете. По тротоарите пред търговския център се вижда кръв и покрити с бели чаршафи тела.

"Органите на реда са на мястото на инцидента... Провежда се активно разследване. Моля, избягвайте района до получаване на допълнителна информация", написа в своя публикация в "Туитър" местното полицейско управление.

Губернаторът на щата Тексас Грег Абът нарече стрелбата "неописуема трагедия" и заяви, че щатските власти са готови да предложат всякаква помощ, от която местните власти биха имали нужда.

Град Алън, Тексас, е с население от около 100 000 души. Досега през 2023 г. в САЩ е имало 198 масови стрелби, посочва АП.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Тексас, стрелба

Още по темата