Quantcast
Учен откри болестта, която дава имунитет срещу Covid-19 | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Учен откри болестта, която дава имунитет срещу Covid-19

8 311

Преболедувалите треска денга могат да си изработят имунитет към Covid -19, съобщи Ройтерс, позовавайки се на изследване на професор Мигел Николелис от университета Дюк в САЩ.

Ученият е установил, че в районите, където е върлувала този вид треска, разпространението на коронавируса е значително по-бавно. 

Ако предположението за връзката между двете инфекции е вярно, разпространението на коронавируса може да бъде забавено с масова ваксинация срещу треската денга. Тази треска представлява флавивирус, пренасян от комари в  тропическите и субтропическите райони. Симптомите на заразата приличат на грипните и при липса на правилно лечение смъртността в тежките форми достига 20%.

 

 

16

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Президентът прекъсна внезапно визитата си в Естония

20.10.2020

Обновена

2336 27
Белгия забрани коледните базари

20.10.2020

Обновена

980 8
С коронавирус вече са 25% от тестваните през последното денонощие

19.10.2020

Обновена

9943 96

Коментари

nobody2

имаме избор, начи - 5 % смъртност от ковид или 20 % от денга

Epikur

 

  Споменатата болест е с висока смъртност, доста по-висока от тук споменатата. При това протича адски зле, който умре, умира в жестоки мъки, ако изпадне в безсъзнание,това може да облекчи страданията му.

  Който е прочел книгата "Завещанието" от Джон Гришам, вероятно ще се съгласи с мен.

fractal
снимка на fractal

Който носи оръжие ще се ликвидира да не се мъчи

Banana Joe
снимка на Banana Joe

Денгето не е достатъчно - най-добре е незабавно да се самоевтаназираме, за да сме сигурни, че вир03а няма да ни разболее.

Прасетата миналата година нали така ги излекувахе от Чумата.

 

Oraсle

Така представено, откритието основателно поражда скептицизъм.

Не ми се занимава да чета оригиналното съобщение, но е невероятно да твърдят че са "открили болестта даваща имунитет" срещу коронавируса.

Подобни твърдения имаше и преди, примерно че ваксината bcg защитавала от инфекция със SARS- CoV-2, нещо което не е невъзможно, но е трудно доказуемо, а наблюдаваната корелация между честотата на имунизация и смъртността при заболелите от ковид-19 вероятно не се дължи на причинно-следствена връзка.

 

mi6osp.

Предполагам, без да претендирам за откритие, че по същия начин човек оцелява след отравяне с Новичок, ако е оцелял при отравяне с цианиди. 

Аладар

Има 2 вида Новичок :

Оригинален руски от който се умира за няколко минути и

Менте западноевропейско от което не се умира ако до няколко часа се влезе в болница.

NEM2

Денги ваксината е нова (2019) и е разрешена в много ограничени случаи. Например, трябва да си на възраст между 9 и 45 години, и да си преболедувал вече поне веднъж Денги. В останалите случаи може да доведе до много тежко заболяване. https://www.cdc.gov/dengue/prevention/dengue-vaccine.html

Хумангоид

Абе не се ли пише "деньги"?

Zmeja

Оная с косата дава успокоение срещу всички земни болести.

ddantgwyn
снимка на ddantgwyn

A vaccine to prevent dengue (Dengvaxia®) is licensed and available in some countries for people ages 9-45 years old. The World Health Organization recommends that the vaccine only be given to persons with confirmed prior dengue virus infection.

 

The vaccine manufacturer, Sanofi Pasteur, announced in 2017 that people who receive the vaccine and have not been previously infected with a dengue virus may be at risk of developing severe dengue if they get dengue after being vaccinated. 

Съдейки по съвета на световната здравна организация, това би трябвало да се води лекарство, а не ваксина 👀

PlaNed
снимка на PlaNed

Ти СИГА на СЗО ли ще вярваш или на рИдакторът?

Нали чичко Тръмполино казА, че СЗО са много льоши хора!

mongol_cosmonaut
снимка на mongol_cosmonaut

Това е известно и е ползвано в миналото. Един от начините на лекуване на сифилис в напреднала фаза преди откриването на сулфанамидите/пеницилина е бил да заразят болния с малария. От високата температура и треската сифилистичната бактерия загива а след това лекуват маларията с хинин. Имаше още някакви лечения с паразити в Грузия но не ги помня за кво бяха. Иначе по-извратени приложения са отслабване чрез заразяване с кръгли червей т.е. глисти - ядеш като разпран но отслабваш... 

ДpaгaнOxpидcки

кръгли червей 

KaraKoliu
снимка на KaraKoliu
Пак лош късмет. Ученият ще трябва да търси друга болест с кръстосан имунитет. Защото денгата е странна болест. При първото заразяване обикновено се кара леко. При повторно заразяване има риск от тежко протичане и смърт. Затова ваксината се прилага само на серопозитивни за денга хора, на възраст 9 - 45 години. Забранено е да се прилага на хора, които не са били заразени от денга, защото при следващо заразяване имунизираните може да се раЗболеят от тежките форми на денга. Така че ваксината срещу денга няма да може да се използва срещу ковид.
Ivanoff

И тук почнахте със заглавията тип "Блиц/Пик".

Влез или се регистрирай за да коментираш