Медия без
политическа реклама

Руско тв предаване пусна симулация на ядрен удар срещу Лондон

Ядрена бойна глава ще стига до Берлин за 106 секунди, за 200 е до Париж, а за 202 - до Лондон

02 Май 2022
стопкадър

Симулация на ядрена атака в руско предаване, излъчено в края на миналата седмица, показва унищожение на Берлин, Париж и Лондон. Графика показа колко време би отнело на ракета, изстреляна от Калининград в Балтийско море, да достигне до големите столици в Европа. Според излъченото, на руската ядрена бойна глава ще са ѝ необходими 106 секунди, за да достигне Берлин, 200 секунди до Париж и 202 секунди до Лондон, разказва БГНЕС.

Председателят на националистическата партия "Родина" Алексей Журавльов заяви, че в такава ситуация Великобритания вече няма да съществува.

"Една "Сармат" (междуконтиненталната балистична ракета) и това е - Британските острови са съществували някога, Британските острови вече не съществуват. Говоря сериозно", каза той.

Депутатът от Държавната дума Евгений Попов от партия "Единна Русия" твърди, че Великобритания също има ядрени оръжия и ако бъде използвана ракета "Сармат", "никой няма да оцелее" в тази война, "никой няма да остане на планетата". "Ще започнем отначало, от нулата", коментира той.

Случилото се следва съобщения по руската телевизия, че Владимир Путин може да използва парада за Деня на победата на 9 май, за да обяви пълномащабна война на Украйна, припомня БГНЕС.

В отговор на западната подкрепа за Украйна Путин нареди на военните да изстрелят тестово своите ракети "Сармат", които са известни и като "Сатана II".т най-гледаните предавания в Русия. 

Руската армия обяви първото успешно изстрелване на междуконтиненталната балистична ракета "Сармат" - ново поколение оръжие с голям обсег, което президентът Владимир Путин определи като "нямащо аналог в света", предаде Франс прес, цитирана от БТА.