Quantcast
Ню Йорк демонстрира готовност за ядрена заплаха | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Ню Йорк демонстрира готовност за ядрена заплаха

Вероятността е ниска, но жителите трябва да знаят как да постъпят, обясниха от градската управа
2 301
 ЕПА/БГНЕС

Градската управа на Ню Йорк изненадващо обяви нова обществена услуга, която да е в помощ на жителите на мегаполиса в случай на ядрена опасност. От отдела за управление на извънредните ситуации в града подчертаха, че вероятността от инцидент с ядрено оръжие в Ню Йорк или в близост е много ниска. Въпреки това е заявено, че е важно хората да са наясно какви стъпки трябва да предприемат за своята безопасност.

"Мениджмънтът за извънредни ситуации в град Ню Йорк разполага с множество безплатни ресурси за нюйоркчани, за да се подготвят за извънредни ситуации, включително някои събития без предупреждение. Тъй като заплахите продължават да се развиват, важно е жителите на Ню Йорк да знаят, че се подготвяме за всякакви непосредствени опасности и им предоставяме ресурсите, от които се нуждаят, за да останат в безопасност и информирани", коментира комисарят по управление на извънредните ситуации в Ню Йорк Зак Искол.

Трите ключови стъпки, които се препоръчват при ядрена заплаха са "Влез вътре", "Стой вътре" и "Останете на линия".

Управата на Ню Йорк действа в сътрудничество с няколко местни, щатски и федерални агенции, за да осигури по-добра организация и реакция при извънредни ситуации. Създаден е специален сайт, в който има информация и съвети за реагиране при терористични атаки и други събития без предупреждение, включително ядрени

Жителите на Ню Йорк също така се насърчават да се регистрират за получаване на безплатни спешни сигнали на предпочитания от тях език.

Ключови думи:

Ню Йорк, ядрена заплаха

Още

Ню Йорк е най-скъпият град за живеене за 2022 г.

01.12.2022

809
Започна делото за данъчни измами срещу семейната компания на Тръмп

25.10.2022

561
Щатът Ню Йорк забрани 18-годишни да притежават огнестрелно оръжие

02.07.2022

783