Медия без
политическа реклама

Навалная призова руснаците да задръстят изборните секции

06 Март 2024
Юлия Навалная призова да се претоварят избирателните секции на 17 март
Юлия Навалная призова да се претоварят избирателните секции на 17 март

Вдовицата на руския опозиционен лидер Алексей Навални призова руснаците да протестират в деня на изборите срещу Владимир Путин, като образуват дълги опашки пред избирателните секции, предаде АФП, съобщи БГНЕС. 

"Трябва да отидем до избирателната секция в един ден и в един час: 17 март в 12:00 ч. Какво да правим след това? Можете да изберете. Можете да гласувате за всеки кандидат, освен за Путин. Можете да направите бюлетините си невалидни. Можете да напишете "Навални" с големи букви", каза Юлия Навалная.

Тя обеща да продължи делото на съпруга си и да се противопоставя на Кремъл след смъртта на видния опозиционер миналия месец в арктическа затворническа колония.

В 5-минутен видеоклип, публикуван в YouTube, Навалная подкрепи инициативата за опит за претоварване на избирателните секции по време на общонационалното гласуване този месец, на което Путин трябва да си осигури нов шестгодишен мандат като президент.

Полдень против Путина - 17 марта 12:00Агитация против Путина - https://neputin.orgЮлия Навальнаяhttps://x.com/yulia_navalnayahttps://www.instagram.com/yulia_...

Вдовицата определи изборите, които ще се проведат 15-17 март, като "фалшиви" и заяви, че е очевидно, че Путин ще "постигне какъвто си иска резултат".

Навалная заяви, че се е обнадеждила от хилядите хора, които са посетили гроба на мъжа ѝ с цветя след погребението му на 1 март. Опашките от желаещи да поднесат цветя на гроба продължиха няколко дни. "Медиазона" изчисли, че за три дни през Борисовското гробище, където бе погребан Навални, са минали 27 000 души.  Наричайки ги "най-смелите и честни хора в нашата страна", тя заяви, че тази подкрепа доказва, че в Русия има значителна опозиция на Кремъл.

"Ние сме много и сме силни", каза тя.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Юлия Навалная,  избори

Още по темата